string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Transfer Kostic naar VfB Stuttgart afgerond.

Zaterdag 09 augustus 2014 om 10:35

FC Groningen heeft de transfer van Filip Kostic naar VfB Stuttgart afgerond. De Trots van het Noorden ontvangt voor de 21-jarige Serviër een transfervergoeding van zes miljoen euro, met een bonusregeling die kan oplopen tot maximaal één miljoen euro. Daarnaast heeft FC Groningen bij de Duitse Bundesligaclub een doorverkooppercentage bedongen van vijftien procent.

Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat FC Groningen en VfB Stuttgart afgelopen vrijdag weer aan de onderhandelingstafel schoven. “Op een bepaald moment gaat ook de wens van de speler een rol spelen. Filip gaf bij ons heel nadrukkelijk aan deze kans bij een mooie club in één van de sterkste voetbalcompetities ter wereld graag te willen grijpen. Als vraag en aanbod dan dicht bij elkaar komen te liggen, is een goede deal de beste oplossing voor alle partijen.”
Filip Kostic kwam in de zomer van 2012 naar Groningen. De Serviër tekende in Euroborg een driejarige verbintenis, met een optie aan Groningse zijde op nog eens twee seizoenen. De Trots van het Noorden betaalde twee jaar geleden voor de vleugelaanvaller een transfersom van 1.250.000 euro aan FK Radnicki 1923. In zijn eerste seizoen in Nederland kwam Kostic mede door een taalbarrière tot slechts zeven officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarvan maar één basisoptreden. Afgelopen seizoen volgde zijn grote doorbraak in de Eredivisie. Kostic speelde 41 officiële wedstrijden in het groen-wit, waarin hij twaalf keer scoorde en zeven assists gaf. De Servische publiekslieveling werd door de supporters verkozen tot Essent Speler van het Jaar. Dit seizoen was Kostic twee keer basisspeler in de dubbele Europese ontmoeting met Aberdeen FC.
FC Groningen is na de verkoop van Stefano Magnasco en Filip Kostic achter de schermen volop bezig de selectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi weer met versterking aan te vullen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’