string(9) "claudebot"

Svejdik donderdag onder het mes.

Vrijdag 30 oktober 2009 om 16:05

Ondrej Svejdik wordt komende donderdag in Amsterdam geopereerd aan een kruisband in zijn linkerknie. “Ik hoop hier weer sterker uit te komen,” aldus de Tsjechische verdediger.

In de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag ging Svejdik op zaterdag 12 oktober na een kwartier spelen door zijn knie. “Ik voelde meteen dat het goed mis was. De dagen erna waren moeilijk, maar ik heb ook vrij snel besloten terug te willen komen. Het is een totaal nieuwe situatie en hopelijk is het de eerste en ook de laatste keer dat ik zoiets meemaak.”

Stap voor stap
Vooral mentaal is het een zeer zware belasting. “Het is natuurlijk een zware tik geweest. En ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk te herstellen. Maar ik ben er ook op voorbereid dat het eventueel nog langer zou kunnen duren. Als er in het traject iets misgaat, kan het weer langer duren. Daarom bekijk ik de situatie eigenlijk stap voor stap. De eerste stappen zijn de operatie, lopen op krukken, lopen zonder krukken en doorstrekken van de knie.”

Hoe het daarna zal verlopen, is voor iedereen weer anders. “Daarom kijk ik nog niet te ver vooruit. De afgelopen tijd maak ik overigens veel meer uren dan als een fitte voetballer. Ik heb moeten omgaan met veel meer pijn en doe heel veel oefeningen. Het probleem is alleen, dat ik niet kan voetballen. Ik moet heel veel geduld hebben. Want ik heb het doel om hier als een sterkere voetballer uit te komen.”

Slowakije
Petter Andersson scheurde zes dagen voor Svejdik voor de tweede keer een kruisband en zal in zijn revalidatie helemaal opnieuw moeten beginnen. “Dat is het scenario waarvan je hoopt dat het niemand gebeurt. Binnen de club heeft alleen Jordi Hoogstrate zoiets meegemaakt. Met Petter heb ik het uiteraard besproken. Ik probeer vooral positief te blijven. Want negativiteit heeft geen goede invloed op het herstel. Je spieren worden er bijvoorbeeld stijf van.”

Als Svejdik zijn operatie achter de rug heeft, zoekt hij een andere omgeving op voor het eerste deel van zijn herstel. “Met dokter Van Dijk, die me opereert, heb ik een goed gesprek gehad. Hij heeft eerder onder anderen Grygera en Maxwell geopereerd. Half december ga ik naar Tsjechië en in het nieuwe jaar door naar Slowakije. De fysiotherapeut die daar zit, heeft veel contact met de medische staf van FC Groningen. In de Slowaakse bergen heb ik een uitstekende andere omgeving om een deel van mijn revalidatie te ondergaan.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus