string(9) "claudebot"

Super-zaterdag voor FC in Almelo.

Zaterdag 13 april 2013 om 21:59

FC Groningen heeft met 2-0 gewonnen in Almelo. Het was de derde overwinning op rij en tevens de zesde uitzege van het seizoen. David Texeira scoorde na ruim een uur de openingstreffer. Leandro Bacuna bepaalde vanaf elf meter de eindstand: 0-2. Door de zege staat de FC weer in het linkerrijtje.

Door de schorsing van Virgil van Dijk en de blessure van Johan Kappelhof maakte Timo Letschert zijn debuut als centrale verdediger in het eerste elftal. Hij was daarmee de 29ste speler die trainer Robert Maaskant dit jaar inzette in een competitiewedstrijd.
De eerste helft was weinig verheffend. David Texeira schoot in het eerste kwartier tweemaal richting Heracles-doel. Rasmus Lindgren raakte uit een vrije trap de lat en ook de thuisclub probeerde het enkele keren van afstand. Een gele kaart voor Michael de Leeuw (volgende week geschorst – red.) was één van de weinige wapenfeiten. Een rondrennende kat op het kunstgras zorgde nog voor de nodige hilariteit. Een schot van Everton was het sluitstuk van het eerste bedrijf.
Na de pauze kwam Heracles scherp uit de startblokken met schoten van Schenkeveld en Vejinovic. Mitchell Schet kreeg een gele kaart en is net als De Leeuw niet inzetbaar tegen ADO Den Haag. Even later werd Schet vervangen door Género Zeefuik en begon Groningen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na ruim een uur spelen veroverde David Texeira de bal, nam die de bal vervolgens goed mee en opende hij met een lage schuiver de score: 0-1.
Heracles kon er tot ongenoegen van het thuispubliek weinig tegenover stellen en werd nog maar spaarzaam dreigend. Met nog een kwartier voor de boeg werd Andraz Kirm op de rand van de zestien meter gevloerd door Thomas Bruns: strafschop en geel. Nadat aanvoerder Kees Kwakman aan Género Zeefuik had duidelijk gemaakt dat Leandro Bacuna de strafschop zou nemen, hield Bacuna het hoofd koel: 0-2.
Heracles gebruikte vervolgens nog de tweede en derde wissel nadat Oluwafemi Ajilore in het veld was gekomen voor Michael de Leeuw. Vier minuten voor tijd ging Letschert schijnbaar met een flinke krampaanval naar de kant en kwam Maikel Kieftenbeld nog binnen de lijnen. Komende zaterdag speelt FC Groningen thuis tegen ADO Den Haag in Euroborg. In dat duel verdedigt de FC een plek die na 34 wedstrijden recht geeft op deelname aan de play-offs. Door de overige uitslagen op zaterdag is de FC terug in het linkerrijtje.
Opstelling FC Groningen
Bizot, Magnasco, Letschert (86’ Kieftenbeld), Kwakman, Burnet, Bacuna, De Leeuw (77’ Ajilore), Lindgren, Schet (55’ Zeefuik), Texeira, Kirm.
Rest bank: Luciano, Sparv, Bos, Van Nieff.
Opstelling Heracles Almelo
Pasveer, Schenkeveld (85’ Te Wierik), Rienstra, Koenders, Dorda, Quansah, Bruns (80’ Belterman), Vejinovic (73’ Navratil), Paljic, Castillion, Everton.
Rest bank: Van Loo, Veldmate, Gouriye, Schamp.
Toeschouwers: 8.480
Scores: 62’ Texeira (-) 0-1, 76’ Bacuna (strafschop) 0-2
Scheidsrechter: Vink
Overige officials: Strijker, De Vree, Abbink
Gele kaarten: 34’ De Leeuw, 50’ Schet, 75’ Bruns

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar