string(9) "claudebot"

Stenman en Pedersen weer beschikbaar tegen PSV.

Vrijdag 24 september 2010 om 15:16

Fredrik Stenman en Nicklas Pedersen maken onderdeel uit van de 18-koppige selectie van FC Groningen voor de topper tegen PSV. Beiden zijn fit en inzetbaar voor het competitieduel in Eindhoven, dat zaterdagavond om 19.45 uur begint.

Verdediger Stenman (ziek) en aanvaller Pedersen (lichte blessure) ontbraken afgelopen woensdag tijdens de bekerwedstrijd tegen Haaglandia in Rijswijk. Beiden sloten in de aanloop naar het competitietreffen met PSV weer aan bij de eerste selectie. Verdediger Jorrit Kunst valt hierdoor, in vergelijking met de bekerselectie, buiten de eerste achttien. Dit betekent ook dat Petter Andersson en Danny Holla nog niet opgeroepen worden. Beiden zijn fit na lang blessureleed, maar missen nog wedstrijdritme.
Nieuwsgierig
Pieter Huistra zei tijdens de voorbeschouwing op de competitiekraker in Eindhoven nieuwsgierig te zijn naar zijn ploeg. “We hebben het de afgelopen wedstrijden goed gedaan, we zijn nog steeds groeiende. PSV is weer een stap hoger, een graad hoger. Ik ben benieuwd hoe ver we zijn. De spelers praten er ook zo over. Ze willen aan de ene kant iets recht zetten na afgelopen woensdag en aan de andere kant ontdekken hoe we er voor staan.”
Te laat
Woensdag had FC Groningen een verlenging nodig tegen de amateurs van Haaglandia om het verblijf in het bekertoernooi te verlengen. Op de vraag of dit de voorbereiding op het competitietreffen met PSV had verstoord, reageerde Huistra luchtig en met een kwinkslag: “We waren een half uur te laat thuis…”
Progressie
Huistra constateerde verder dat er voor FC Groningen nog veel te winnen is. “Ik ben tevreden over de progressie die we maken, maar ik denk dat we ons plafond nog niet hebben bereikt. Er is nog ruimte om te groeien. Er wachten ons nu twee hele mooie competitiewedstrijden, tegen PSV en daarna FC Twente, eveneens een uitduel. We kijken er naar uit.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’