string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Staf moet dokken na eerste oefenpot.

Zaterdag 30 juni 2012 om 20:24

FC Groningen heeft zaterdag in Warffum het openingsduel van de voorbereiding met 16-0 gewonnen van combinatieteam RWE Eemsmond. De treffers werden gelijkelijk over de beide helften verdeeld. Suk Hyun-Jun kwam vijfmaal tot scoren.

In Warffum werd om half vijf afgetrapt in de traditionele openingswedstrijd van de voorbereiding, tegen het combinatieteam van de voetbalclubs uit de gemeente Eemsmond. Even tevoren had burgemeester Van Beek met enige hulp van de nieuwe FC-trainer Robert Maaskant het nieuwe onderkomen van Warffum symbolisch geopend.
In de eerste helft konden de zestienhonderd toeschouwers nog maar één nieuwe aanwinst in actie zien. Paco van Moorsel speelde als aanvallende middenvelder. Verder waren er toch nog best veel nieuwe gezichten, zoals Stefan van der Lei en Yoëll van Nieff die vorig seizoen nog in de A1 van de FC speelden. Virgil van Dijk en Kees Kwakman keerden terug in het team, nadat zij het laatste deel van de afgelopen competitie hadden ontbroken.
Groningen liet er geen gras over groeien en ging op jacht naar een verbetering van het record dat tegen RWE Eemsmond op 0-13 stond. Vooral Suk Hyun-Jun, die gisteren zijn verjaardag vierde, was op dreef. De Zuid-Koreaan schoot en kopte liefst vijfmaal raak. Hij nam onder meer de tweede tot en met vijfde treffer voor zijn rekening, waaronder één benutte strafschop. Ook rechtsbuiten Hilal Ben Moussa kwam tweemaal tot scoren. Kees Kwakman scoorde de zevende, op aangeven van topscorer Suk.
Na de pauze kwamen liefst vijf nieuwelingen binnen de lijnen: Marco Bizot, Stefano Magnasco, Michael de Leeuw, Mitchell Schet en Filip Kostic. Ook Emil Johansson (weer fit na een pechvol eerste seizoen) en Oluwafemi Ajilore (terug van verhuurperiode) stonden in de tweede helft op het veld. David Texeira tekende voor drie van de acht treffers. Emil Johansson scoorde ook één keer. De ander helft van de treffers na rust werden gescoord door debutanten: tweemaal De Leeuw, één keer Schet en de mooiste van de middag – na een fabelachtige slalom – door Magnasco.
In de voorbereiding wordt elke wedstrijd een doelstelling geformuleerd. Vandaag lag die op 0-14. Trainer Robert Maaskant: “Als er minder gescoord wordt leggen alle spelers 2 euro per doelpunt in de ‘spelerspot’. Bij elke tegengoal zou vandaag 10 euro in de’ spelerspot’ gaan. En bij elk doelpunt boven de veertien moet de staf 2 euro per doelpunt in de pot leggen. Vandaag moeten wij als staf dus 4 euro per persoon betalen.”
“Kees Kwakman begon deze wedstrijd als aanvoerder, maar dat zegt nog niets. Gedurende de hele voorbereiding zullen andere spelers de band dragen. Pas vlak voor aanvang van de competitie wordt het definitief duidelijk. We zijn afgelopen week heel scherp bezig geweest. Iedereen oogt scherp. In dit soort wedstrijden kunnen en tien of twintig vallen. Het gaat om lekker ballen. En het contact met de fans is ook leuk.”
Dinsdagavond om 19.00 uur in Siddeburen is de tweede afspraak. Dan zijn ook Maikel Kieftenbeld, Leandro Bacuna, Tim Sparv en nieuweling Genero Zeefuik weer aangesloten bij de selectie.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei (46’ Bizot); Luis Pedro (46’ Magnasco), Van Dijk (46’ Ivens), Bakker (46’ Kappelhof), Van Nieff (46’ Johansson); Hiariej (46’ Ajilore), Kwakman (46’ Keurntjes); Ben Moussa (46’ Schet), Van Moorsel (46’ De Leeuw), Bos (46’ Kostic); Suk (46’ Texeira).

Afwezig: Luciano, Jones, Burnet (blessures), Kieftenbeld, Bacuna, Sparv, Zeefuik, Pedersen (wegens interlands in juni). Niet in actie: Letschert, Batbay, Francisco, Renken, Christovao, Holder (allen B-kern).
Scheidsrechter: Bellinga
Toeschouwers: 1.600
Scoreverloop: 3’ Ben Moussa 0-1, 7’ Suk 0-2, 17’ Suk 0-3, 32’ Suk (strafschop) 0-4, 35’ Suk 0-5, 36’ Ben Moussa 0-6,  39’ Kwakman 0-7, 40’ Suk 0-8; rust; 51’ Texeira 0-9, 58’ Texeira 0-10, 59’ Magnasco 0-11, 71’ Schet 0-12, 72’ Texeira 0-13, 78’ Johansson 0-14, 81’ De Leeuw 0-15, 90’ De Leeuw 0-16.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’