string(9) "claudebot"

Spelersgroep tevreden met loting.

Vrijdag 28 augustus 2015 om 16:08

Olympique Marseille, SC Braga en Slovan Liberec rolden uit de koker voor FC Groningen tijdens de loting voor de groepsfase van de Europa League. Een loting die over het algemeen tot tevredenheid stemde bij de spelersgroep. Bij FC Groningen wordt uitgekeken naar een mooi Europees avontuur.

Aanvoerder Rasmus Lindgren reageerde tevreden op de loting. “Wat ik wilde, is dat we het gevoel zouden hebben dat we een kans maken en dat is er,” aldus de Zweed. “We willen niet meedoen om het meedoen en zullen er alles aan doen om resultaten te behalen. Natuurlijk zijn het allemaal goede tegenstanders, maar er zaten ook poules tussen met bijvoorbeeld Tottenham, Anderlecht en Monaco. Het had dus ook zwaarder gekund.”
“We hadden nog grotere tegenstanders kunnen treffen, maar ik denk dat we zeker met Olympique Marseille een grote club hebben geloot. Ik heb daar al eens eerder tegen gespeeld en het is een mooi stadion met mooie fans.”
Underdog
Michael de Leeuw sprak van een mooie poule. “Slovan Liberec weten we niet heel veel van en als je iets wilt, moet je daar twee keer van winnen. Uiteraard blijven we de underdog, al denk ik dat we thuis voor niemand bang hoeven te zijn. Marseille is in mijn ogen de favoriet.”
De aanvaller had stiekem gehoopt op een verre reis naar Rusland. “Dat had me wel leuk geleken, maar dit is gewoon een goede loting. Zeker Braga en Marseille hebben mooie stadions. Braga met die rotsen en ik heb al gehoord dat het in Marseille behoorlijk te keer kan gaan.”
Niet kansloos
Voor Etiënne Reijnen is Slovan Liberec geen onbekende. De verdediger speelde twee seizoenen geleden met AZ al eens tegen de Tsjechen. “Wat ik me ervan herinner is dat we daar veel ruimte kregen om te voetballen,” zegt Reijnen. “We wonnen met 1-0 door een laat doelpunt van Nick Viergever. Thuis speelden we gelijk. We waren twee keer de betere ploeg en hadden veel balbezit. De entourage daar was wat minder en ik vind dat wij met Euroborg een mooier stadion hebben.”
Ook de andere tegenstanders konden Reijnen wel bekoren. “Iedere poule was mooi, maar er zijn hier zeker wel mogelijkheden. We zijn niet bij voorbaat kansloos, al is Marseille een echte topploeg en heeft ook Braga het nog niet zo lang geleden heel goed gedaan in Europa. Ik kijk enorm uit naar het Europees avontuur. Over tien jaar weet je niet meer wat je precies hebt gedaan tegen Excelsior, maar die wedstrijden blijven je echt wel bij.” 
Bekende trainer
Hedwiges Maduro is Europees gezien de meest gelouterde speler van de selectie van FC Groningen. De nieuwste aanwinst van de Trots van het Noorden speelde onder andere met het Spaanse Valencia in de Champions League. De middenvelder kijkt vooral uit naar het treffen met Marseille.
“Het is een mooie groep, met mooie tegenstanders,” meent Maduro. “Ik ken de coach van Marseille (de Spanjaard Michel-red) persoonlijk. Hij haalde mij van Valencia naar Sevilla en we hebben altijd contact gehouden. Toen ik bij PAOK speelde, zat hij bij Olympiakos in Griekenland en hij is net aangesteld in Marseille. We hebben ondertussen al berichtjes heen en weer gestuurd. ‘Komen we elkaar weer tegen’ met een knipoog. Ik schreef dat wij een goede ploeg hebben en kreeg een knipoog terug. Het is leuk om hem weer tegen te komen.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus