string(9) "claudebot"

Spelers en stafleden ontmoeten Nederlands Davis Cup team.

Woensdag 11 september 2013 om 17:30

Vier spelers en twee trainers van FC Groningen hebben woensdagochtend een ontmoeting gehad met het Nederlands Davis Cup tennisteam. De equipe van captain Jan Siemerink speelt vanaf vrijdag in MartiniPlaza om promotie naar de Wereldgroep tegen Oostenrijk.

In samenwerking met de nationale tennisbond KNLTB waren spelers en stafleden van FC Groningen uitgenodigd bij de training aanwezig te zijn en werden zij in de gelegenheid gesteld een balletje te slaan tegen Nederlands beste tennissers van dit moment. Op verzoek van de tennissers zelf werd ook nog een kort partijtje voetbal gespeeld op de speciaal aangelegde gravelvloer in MartiniPlaza, waarop vanaf vrijdagmiddag ten koste van Oostenrijk een plaats in de elitegroep van het tennis moet worden veroverd.
Enthousiast
Robin Haase, Thiemo de Bakker, Jean Julien Rojer en Jesse Huta Galung namen het samen met hun coach Jan Siemerink op tegen het viertal Rasmus Lindgren, Género Zeefuik, Eric Botteghin en William Ekong. Terwijl de trainers Erwin van de Looi en Marcel Groninger langs de kant ervaringen en kennis uitwisselden met het Davis Cup begeleidingsteam, gingen de tennissers er enthousiast tegenaan.
Het partijtje voetbal op het halve speelveld, waarbij de lijnrechterstoelen dienden als doeltjes, eindigde verrassend in een 2-1 overwinning voor de mannen die normaal een racket in hun handen hebben. Voor de voetballers gold het excuus dat zij op deze onnatuurlijke ondergrond extreem voorzichtig te werk gingen om elke vorm van een blessure te voorkomen.
Fanatieker
Even daarvoor hadden de FC-spelers zich een stuk fanatieker getoond toen zij erin moesten proberen te slagen een service van één van de proftennissers te retourneren. En dat viel alles behalve mee… “Tsjee, wat slaan zij hard”, klonk het al snel. Lindgren, Ekong en Botteghin redden zich aardig bij de ballen die op ‘een normale manier’ over en weer over het net werden geslagen. Maar toen De Bakker vol doorhaalde bij een service moest Botteghin wegduiken voor zijn leven.
FC Groningen TV
Vrijdag zijn bij FC Groningen TV de eerste exclusieve beelden te zien van de ontmoeting tussen de FC Groningen-afvaardiging en het Davis Cup team. Volgende week vrijdag volgt een langere reportage over het onderlinge treffen van de topsporters.
In de eerstvolgende uitgave van de  huiskrant, het FC Groningen Journaal, is bovendien een sfeerreportage te lezen, met exclusieve foto’s gemaakt door huisfotograaf Erwin Otten van FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’