string(9) "claudebot"

Sparv voor ceremonie op en neer naar Finland.

Woensdag 18 augustus 2010 om 14:28

Tim Sparv zal vrijdag ontbreken bij de laatste training van FC Groningen in aanloop naar de competitiewedstrijd van zaterdagavond in Euroborg tegen De Graafschap. De middenvelder vertrekt donderdagmiddag naar Finland voor een afsluitende ceremonie rond de vervulling van zijn militaire dienstplicht.

Sparv zal donderdag direct na de ochtendtraining vanaf Schiphol het vliegtuig richting Helsinki nemen. Volgens planning keert de Fin vrijdagavond laat terug in Nederland, zodat hij zaterdag beschikbaar is voor de wedstrijdselectie van trainer Pieter Huistra voor het competitieduel met De Graafschap. In Finland is vrijdag een officiële ceremonie van het Finse leger, waarbij Sparv geacht wordt aanwezig te zijn.
Speciale regeling
In Finland is nog altijd sprake van een verplichte opkomst voor het leger. Voor topsporters is een speciale regeling getroffen. In plaats van een jaar, mocht Sparv zijn militaire dienstplicht in een maand tijd voltooien. De 23-jarige middenvelder deed dit met frisse tegenzin tijdens zijn zomervakantie. “Ik had me een betere vakantie kunnen wensen, maar ik ben er nu vanaf”, sprak Sparv bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Grote dag
Nog niet helemaal dus, want vrijdag wordt hij wederom op het appèl verwacht. “Al tijdens onze eerste dag bij opkomst werd gewezen op de afsluitende ceremonie. Voor het Finse leger is dat een grote dag, heel belangrijk. Ik ga er heen om de eed af te leggen en een certificaat te ontvangen als bewijs dat ik het leger heb gediend. Daarna kan ik het definitief achter mij laten, als het goed is. Het is in de voorbereiding op een wedstrijd niet ideaal, maar het is niet anders.”
Groet
Sparv maakte na zijn doelpunt tegen AZ, afgelopen zaterdag in Alkmaar, een legergroet. “Ik heb een link van mijn goal naar één van de kapiteins gestuurd. Ik zal daar vrijdag ongetwijfeld reacties op krijgen. De mensen onder wie ik heb gediend, werken met atleten en zijn zelf ook sport-minded. Zij vinden het schitterend als sporters een gebaar maken richting het leger. Ik heb de mensen daarmee een plezier gedaan en ik vond het wel een mooie passende ode na mijn eerste competitiedoelpunt voor FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’