string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Sparv, Ivens en Van de Laak terug bij selectie.

Woensdag 11 april 2012 om 14:34

Tim Sparv keert donderdagavond in Den Haag terug van een schorsing van één duel. Jonas Ivens en Koen van de Laak keren van blessures terug bij de eerste selectie.

De lijst van afwezigen is daarmee iets geslonken in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Tegenover de terugkeer van het trio staat het ontbreken van Thomas Enevoldsen, die een terugslag heeft in zijn bekkenblessure. De lijst met afwezigen daarnaast uit de geschorste Nicklas Pedersen, Virgil van Dijk en de geblesseerden Kees Kwakman, Emil Johansson en Maikel Kieftenbeld.

Virgil van Dijk is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en zal in Breda bij zijn moeder thuis verder herstellen van zijn blindedarmontsteking, ziekenhuisopname en operatie. Hij heeft de afgelopen weken enkele kilo’s gewicht verloren, maar is inmiddels aan het aansterken. Er wordt rekening mee gehouden dat hij dit seizoen niet terugkeert bij de selectie. Van de geblesseerden lijkt Maikel Kieftenbeld het dichtst bij een terugkeer.
Hersteltijd
Aangezien FC Groningen donderdagavond rond 23.00 uur klaar is in Den Haag, rond half drie ’s nachts terugkeert in Groningen en vervolgens op zondag om 12.30 uur alweer aan de bak moet in Euroborg tegen Roda JC, is de voorbereiding aangepast. Trainer Pieter Huistra: “We vertrekken morgen al om half één vanaf het stadion. In Scheveningen hebben we dan ’s middags een aantal uren om te rusten en ons optimaal voor te bereiden. Na de wedstrijd zullen de spelers binnen twee uur pasta eten. Dat is de periode dat het lichaam na een zware inspanning het meeste voedingsstoffen opneemt. Op vrijdag trainen we vervolgens ’s middags. Na de nabespreking volgt een uitloopsessie. De zaterdagtraining zal in het teken staan van Roda JC, maar zover wil ik op dit moment nog niet vooruit kijken.”
Huistra blikte terug op de afgelopen twee weken. “Tegen Excelsior en Heerenveen heeft de ploeg duidelijk vechtlust getoond. Vanuit een hechte organisatie hebben ze met veel inzet gespeeld. In Rotterdam werd dat beloond met drie punten en thuis tegen Heerenveen had de ploeg wel een punt verdiend. Tijdens de paasdagen heeft iedereen rust gehad. Nu willen weer een basis neerzetten met vastigheden voor de laatste zes duels van de reguliere competitie. We moeten de drie resterende thuiswedstrijden winnen en kijken wat we kunnen sprokkelen bij ADO Den Haag, Ajax en AZ. Met tien punten uit zes duels moeten we een heel eind kunnen komen.”
Vertrouwen
“Maar het zal rekenen blijven tot de laatste speeldag. Ook al door het verschil dat het maakt of PSV als eerste, tweede of lager eindigt. In het laatste geval zal namelijk ook de nummer 9 van de ranglijst deelnemen aan de play-offs. De achtste plek of hoger geeft momenteel zekerheid. Iedereen is bezig scenario’s te calculeren van de bovenste tot onderste plek. Dat geldt ook voor ADO Den Haag dat de punten nodig heeft om juist play-offs te ontlopen. Het is een lastige tegenstander, die de laatste weken ‘kleine’ uitslagen heeft neergezet. Het is een grote klus die we moeten en willen klaren om in de race te blijven. We hebben er vertrouwen in.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’