string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Snuffelstage’ voor Jones in Groningen.

Donderdag 21 april 2011 om 14:08

Matias Jones arriveert vrijdagochtend in Nederland. De 19-jarige Uruguayaan zal een week lang in Groningen verblijven voor een oriëntatiebezoek en bovendien volgende week deelnemen aan een aantal trainingen van de eerste selectie.

Jones werd al in januari van dit jaar voor vijf seizoenen vastgelegd en op vrijdag 18 februari gepresenteerd in Euroborg. Hij was in die periode ook al enkele dagen in Groningen.
Toeschouwer
De aanvaller zal zondag bij de competitiewedstrijd FC Groningen – NEC toeschouwer zijn op de tribunes in Euroborg. Vanaf maandag zal hij enkele trainingen volgen met de eerste selectie. “Hoe heet dat tegenwoordig?”, glimlacht hoofdtrainer Pieter Huistra. “Noem het een snuffelstage. In het gewenningsproces naar volgend seizoen toe is het goed dat Jones nu al in de gelegenheid is actief in onze omgeving aanwezig te zijn.”
Het is de bedoeling dat Jones op Koninginnedag vanuit Nederland naar Seoul vliegt, om zich in Korea te melden bij de nationale ploeg van Uruguay. Jones sluit vanaf de start van het nieuwe seizoen definitief aan bij de selectie van Huistra.
Doelgericht
Volgens de technische mensen binnen FC Groningen is Jones een linksbenige flankspeler, met dreiging in zijn spel. Hij heeft snelheid, met name op de eerste meters. De Zuid-Amerikaan heeft een actie in de benen en een versnelling aan de bal. Jones is doelgericht, heeft scorend vermogen en een goede trap.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard