Slordig Groningen met mazzel naar punt in Almelo.

Donderdag 05 februari 2015 om 20:59

FC Groningen heeft donderdagavond in Almelo met 2-2 gelijkgespeeld tegen Heracles. Na een 1-0 achterstand bij rust scoorde Michael de Leeuw de 1-1. In de slotfase maakte Tjaronn Chery 2-2. Juninho Bacuna maakte zijn debuut in het eerste elftal.

In Almelo trad FC Groningen aan met dezelfde elf als afgelopen zaterdag in Euroborg. Bij de selectie waren Dino Islamovic en Rasmus Lindgren ingewisseld voor Danny Hoesen en debutant bij ‘de achttien’ Juninho Bacuna.
FC Groningen speelde een slordige eerste helft en leed veel onnodig balverlies en creëerde weinig kansen. Heracles, dat viermaal achtereen had verloren, maakte een doelpunt uit een van de spaarzame doelmogelijkheden in de eerste helft. Wout Weghorst bediende Brahim Darri die zeven minuten voor de pauze de 1-0 binnen schoot.
Even na de pauze viel Jarchinio Antonia geblesseerd uit en moest hij per brancard het veld verlaten. Mimoun Mahi was zijn vervanger. Na ruim een uur werd aanvoerder Maikel Kieftenbeld afgelost door Danny Hoesen. Vier minuten later was de stand gelijk. Op aangeven van Albert Rusnak maakte Michael de Leeuw zijn elfde van het seizoen: 1-1.
Een kwartier voor tijd kwam de thuisclub voor de tweede keer op voorsprong toen Wout Weghorst uit een voorzet van Bryan Linssen de 2-1 aantekende. Bij FC Groningen maakte Juninho Bacuna zijn debuut in het eerste elftal en verving hij Yoëll van Nieff voor een klein kwartier.
Heracles wilde de 2-1 over de eindstreep brengen en probeerde net als in de eindfase van de eerste helft het spel te vertragen. FC Groningen ging juist vol op de aanval en kreeg drie mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst was er een voorzet van Juninho Bacuna die bijna in eigen doel werd gewerkt. Ook Tjaronn Chery was nog dichtbij een doelpunt.
Twee minuten voor tijd had Simon Tibbling een mooie opening op Mimoun Mahi die letterlijk de achterlijn haalde en de bal net iets over de achterlijn voorgaf op Tjaronn Chery. De assistent-scheidsrechter constateerde geen achterbal en dus kon Chery voor de 2-2 zorgen. Protesten en tijdrekken bij de aftrap leverden Thomas Bruns de enige gele kaart van de wedstrijd op.
Zo hield FC Groningen alsnog een punt op aan het duel, waarin het slordig speelde. Domper was het uitvallen van Antonia met een blessure. Pluspunt was het debuut van weer een speler uit de eigen jeugdopleiding, de 17-jarige Juninho Bacuna. Komende zondagmiddag sluit FC Groningen twee ‘Engelse weken’ af met een thuiswedstrijd tegen AZ. Aanvang 16.45 uur.
Padt, Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff (79’ Bacuna), Kieftenbeld (62’ Hoesen), Chery, Tibbling, Antonia (48’ Mahi), De Leeuw, Rusnak.
Rest bank: Van der Vlag, Van der Velden, Hateboer, Payne.
Opstelling Heracles Almelo
Telgenkamp, Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou, Bruns, Cziommer (74’ Vujicevic), Flederus, Darri (95’ Navratil), Weghorst, Linssen.
Rest bank: Castro, Sibum, Zomer, Rienstra, Te Wierik.
Toeschouwers: 8.115
Scores: 38’ Darri (Weghorst) 1-0; 66’ De Leeuw (Rusnak) 1-1, 75’ Weghorst (Linssen) 2-1, 88’ Chery (Mahi) 2-2.
Scheidsrechter: Sanders
Overige officials: Janson, Kleinjan, Gerrets
Gele kaart: 89’ Bruns