string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Seponeren rode kaart symptomatisch voor dit seizoen’.

Dinsdag 19 maart 2013 om 14:44

In de 421ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar de komende periode zonder competitievoetbal en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben afgelopen zondag wederom een zeer acceptabele thuiswedstrijd gespeeld. De beleving die de ploeg onder aanvoering van trainer Robert Maaskant uitstraalde en het enthousiasme waarmee werd gespeeld, sloeg duidelijk over naar de tribunes. De sfeer in de goed gevulde Euroborg zat er dan ook prima in. Helaas wisten we onszelf – net als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda – niet belonen. Dat is bijzonder jammer. De 3-0 overwinning van FC Twente was zeer geflatteerd.”
Essent-wapperaars
“De E-pupillen van DZOH uit Emmen vormden zondagmiddag de ploeg van Wapperaars in Euroborg, die in de middencirkel met vlaggen mochten zwaaien bij het megagrote Essent-shirt. Leiders, trainers en coaches van B-, C-, D- en E-jeugdteams van de clubs die zijn aangesloten bij het Amateurconvenant van FC Groningen, kunnen hun elftal opgeven voor deze fantastische belevenis via http://www.essent.nl/fcgroningen. Ruim zeventig jeugdteams hebben zich al aangemeld.”
De Helden van Amstel LIVE!
“Afgelopen zondag was De Helden van Amstel LIVE! wedstrijdsponsor. Tijdens de rust van de wedstrijd tegen FC Twente zijn er drie keer twee vrijkaarten weggegeven voor de derde editie van dit reizende muziekcircus, dat op zaterdag 7 september Groningen zal aandoen. Op P2 van Euroborg wordt dan de grootste Amstelkroeg van Nederland opgebouwd. Dit jaar zullen VanVelzen, DI-RECT, Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé optreden in een ruim drie uur durende liveshow. Heeft u afgelopen zondag geen kaarten gewonnen? Bestel ze dan op heldenvanamstel.nl. Vroegboekers en vriendengroepen gaan al vanaf 25 euro naar dit evenement.”
Geseponeerd
“Opnieuw kregen we in een thuisduel een discutabele strafschop tegen. Doelman Marco Bizot kreeg daarbij in de tweede helft de rode kaart voorgehouden door scheidsrechter Kevin Blom. Een dag later al werd deze uitsluiting op basis van de verklaringen van de betrokkenen en de televisiebeelden geseponeerd. Dat is aan de ene kant gerechtigheid – aangezien Bizot hierdoor geen schorsing hoeft uit te zitten – maar door de foutieve arbitrale beslissing kwamen we in de resterende speeltijd wel met 10 man te spelen én zorgde de benutte strafschop voor de beslissing in de wedstrijd.”
“Het is al voor de derde keer dit seizoen dat een rode kaart voor een speler van FC Groningen wordt geseponeerd. Het is wellicht symptomatisch voor het verloop van ons seizoen tot dusver: we hebben niet het beetje extra geluk dat je af en toe in wedstrijden nodig hebt. Aan de andere kant laten we zien dat we na de winterstop progressie maken in ons spel, waarbij het maken van doelpunten een aandachtspunt blijft. Het moet ons ook een keertje mee zitten.”
Internationals
“De komende week ligt de Eredivisie stil vanwege internationaal voetbal. Diverse internationals van FC Groningen zijn deze week op pad om voor hun land uit te komen, ook met vertegenwoordigende jeugdelftallen. Op deze website is de komende dagen de berichtgeving van de prestaties van onze internationals te lezen.”
“Na komend weekeinde gaan we ons voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II, op zaterdag 30 maart. We mobiliseren zoveel mogelijk supporters om de ploeg in Tilburg te ondersteunen. Ook directie, management en overige personeelsleden van de club zullen in het uitvak plaatsnemen. Zowel naar boven als naar onder zijn de verschillen op de ranglijst van Eredivisie bijzonder klein en dus kan het met nog zeven competitieronden voor de boeg nog alle kanten op. Spanning verzekerd!”
Vooronderzoek
“Vorige week hebben we vanaf deze plaats al onze punt van zorg uitgesproken over de constatering dat er de laatste tijd regelmatig met voorwerpen richting het veld wordt gegooid. Dat dit geen loze woorden zijn, bleek helaas gisteren (maandag – red.). De aanklager betaald voetbal heeft ons per brief opheldering gevraagd in het kader van een vooronderzoek rondom onze thuiswedstrijd tegen NAC Breda.”
“Wij zullen ons moeten verantwoorden voor de op het meldingsformulier voor incidenten en wanordelijkheden aangetekende voorvallen. Wij hopen dat het besef bij onze aanhang door dringt dat incidenten de club schade kunnen berokkenen. Dit is voor ons onacceptabel en wij zullen hiertegen dan ook maatregelen treffen.”
‘Wandelen voor Water’
“Morgenochtend (woensdag – red.) zal ondergetekende het startschot verrichten voor het evenement ‘Wandelen voor Water 2013’ in Groningen. Ruim vijfhonderd leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van diverse basisscholen uit de stad gaan de uitdaging aan door met zes liter water op de rug, zes kilometer te wandelen. Dit betekent ruim drieduizend liter water en ruim tweeduizend statiegeldflessen, die na de wandeltocht worden ingeleverd bij rolcontainers van Jumbo Euroborg. De opbrengst van dit statiegeld komt – net als het opgehaalde sponsorgeld – ten goede aan schoon drinkwater voor de Masaï in Kenia.”
Vriendenloterij
“Morgen (woensdag – red.) hebben 44 prijswinnaars van de Vriendenloterij een meet & greet met de eerste selectie van FC Groningen. De winnaars bezoeken de training, krijgen een rondleiding door Euroborg, hebben een gezamenlijke lunch met de spelersgroep en gaan op de foto met spelers en staf. Daarnaast krijgen ze allemaal een voetbal cadeau. Mensen die meespelen met de Vriendenloterij kunnen een goed doel aan hun lot koppelen, bijvoorbeeld de jeugdopleiding van FC Groningen.”
“Dus door mee te spelen met de Vriendenloterij kunt u niet alleen zelf prijzen winnen, maar tegelijkertijd ook onze jeugdopleiding financieel ondersteunen. Het afgelopen jaar heeft dit onze jeugd een bedrag van ruim 86.000 euro opgeleverd! Wilt u ook meespelen met de Vriendenloterij en kans maken op mooie prijzen én tegelijkertijd onze jeugdopleiding steunen? Kijk dan op www.fcgroningen.nl/home/teams/vriendenloterij. Wij bedanken de mensen, die hun lot koppelen aan de jeugdopleiding van FC Groningen, van harte voor deze geste.”
Nieuwe app
“We eindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat er een nieuwe officiële FC Groningen app beschikbaar is voor je tablet of smartphone, FC Groningen Live. De app is uitgebreid met nieuwe functies. In één oogopslag zie je alles over de meest recente wedstrijden van FC Groningen met al het nieuws, video’s, opstellingen, interviews en de samenvattingen. De FC Groningen Live app is er voor de iPhone, iPad en alle Android-toestellen en tablets en is eenvoudig te downloaden via de App store of ga naar www.fcgroningenlive.nu “Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’