string(9) "claudebot"

Schorsing Sparv gelijk aan voorstel.

Vrijdag 17 december 2010 om 11:51

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Tim Sparv voor drie duels plus één duel voorwaardelijk geschorst naar aanleiding van de rode kaart die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen AZ. FC Groningen gaat niet in beroep.

Donderdagavond deed de tuchtcommissie uitspraak in de zaak over de rode kaart die Sparv kreeg wegens een overtreding op Victor Elm in de wedstrijd tegen AZ van afgelopen zondag. Maandag deed de aanklager betaald voetbal een voorstel van ‘3+1’.
Dit voorstel werd door FC Groningen niet geaccepteerd, waarna de zaak werd doorverwezen naar de tuchtcommissie. Die kwam donderdagavond bij elkaar. Vrijdagochtend kwam de uitspraak binnen bij de club. FC Groningen zal niet in beroep gaan tegen deze uitspraak van de tuchtcommissie.
Sparv kon overigens zaterdag hoe dan ook niet spelen aangezien een rode kaart automatisch één wedstrijd schorsing oplevert. Als alle geplande duels doorgang vinden, mist Sparv door de schorsing ook het bekerduel met Genemuiden en het thuisduel met Twente en is hij in een mogelijke kwartfinale van de KNVB-beker weer inzetbaar.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus