string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak twijfelgeval voor zondag tegen ADO.

Vrijdag 27 november 2015 om 15:43

FC Groningen landde met een vertraging van vijf kwartier om ongeveer 14.15 uur veilig op de luchthaven Groningen Airport Eelde. Selectie en staf stapten direct over in de gereed staande bus om naar Sportpark Corpus den Hoorn te vertrekken. Daar staat vanmiddag nog een training gepland ter voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO Den Haag van aankomende zondag in Euroborg. De inzetbaarheid van Albert Rusnak voor dat duel is twijfelachtig, zo liet trainer Erwin van de Looi weten.

Rusnak werd in de absolute slotfase van de wedstrijd tegen Olympique Marseille hard geraakt door een tegenstander. “Het zag er serieus uit en Albert kreeg een behoorlijke tik op zijn enkel,” aldus Van de Looi.
“De enkel waaraan hij al eerder is geopereerd en dat was even heel pijnlijk. Vanmorgen kon hij echter zijn schoen alweer aan en hij kon ook gewoon lopen. We gaan vandaag en morgen kijken hoe het ervoor staat. Hij is op dit moment dus nog een twijfelgeval. Zoals het nu lijkt, is de rest van de selectie wel goed uit de wedstrijd gekomen. Ook dat gaan we vandaag en morgen op de training bekijken.” Michael de Leeuw, niet meegereisd naar Frankrijk vanwege een schorsing, voegt zich weer bij de spelersgroep. Hij trainde de afgelopen dagen mee met Jong FC Groningen
Staf en selectie richten zich alweer snel op de competitiewedstrijd van aankomend weekend tegen ADO Den Haag. De ploeg kan, in tegenstelling tot het duel tegen de Fransen, rekenen op de fanatieke steun van het thuispubliek. “Er zal gelukkig meer publiek zitten dan in Marseille en het is al eerder gebleken dat de steun ons goed doet. Onze eigen fans kunnen ons zondag wederom helpen. We hebben een goede status in Euroborg en dat willen we graag zo houden.”
ADO Den Haag staat veertiende op de ranglijst, maar kende de laatste weken goede resultaten. Zo werd Feyenoord verslagen en speelde het vorige week gelijk tegen Vitesse. Eén van de zeven puntendelingen van dit seizoen. Daarmee zijn de Hagenaars samen met Cambuur lijstaanvoerder gelijke spelen.
“Ze spelen veel gelijk en dat geeft aan dat ze lastig te verslaan zijn. Het is een stugge, volwassen ploeg, één van de oudste van de Eredivisie. Ze hebben met Timothy Derijck op het middenveld nu een stevig blok staan en Edouard Duplan is ook weer terug van zijn schorsing. Het is solide, vanuit een goede organisatie. Maar wij moeten vooral naar onszelf kijken en ons eigen ding doen.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’