string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak treft Hateboer en Mahi in Nijmegen; Tibbling niet tegen Estland.

Maandag 05 oktober 2015 om 09:31

In de komende interlandperiode zijn vijf spelers van FC Groningen actief en staan er nog vier op diverse standby-lijsten. Bijzonder is het treffen tussen de Slowaak Albert Rusnak, die komende zondagmiddag in Nijmegen aantreedt tegen Jong Oranje met Hans Hateboer en Mimoun Mahi.

Voor de twee Nederlanders is het de enige interland in de komende periode. Voor Rusnak wacht komende donderdag eerst nog een EK-kwalificatieduel met Jong Cyprus in Slowakije. Dat duel begint donderdag 8 oktober om 17.20 uur.
Jong Oranje neemt het in de EK-kwalificatie op tegen Jong Slowakije in De Goffert in Nijmegen. Oranje is de campagne richting het EK van 2017 in Polen prima gestart met zeges op Cyprus en Turkije. Jong Slowakije verloor het uitduel op Cyprus. Zondagmiddag wordt om 14.30 uur afgetrapt.
Twaalf landen
Simon Tibbling werd geselecteerd voor een tweetal wedstrijden van Jong Zweden. Op vrijdag 9 oktober wordt er thuis in Uppsala gespeeld tegen Jong Estland. Tibbling is bij die wedstrijd niet aanwezig. De inzetbaarheid van de middenvelder op dinsdag 13 oktober, als in Santa Cruz Jong Spanje tegenstander is, wordt in een later stadium bekeken. Beide duels beginnen om 18.45 uur.
De regerend Europees kampioen Jong Zweden is als titelhouder niet rechtstreeks geplaatst voor het EK 2017, won al van San Marino en zal – naast Estland en Spanje – ook moeten zien af te rekenen met Kroatië en Georgië. Aan het toernooi in Polen doen doen in mei 2017 voor het eerst twaalf landen mee.
Onder-20
Roland Baas tenslotte, werd zondagavond nog toegevoegd aan de selectie van Oranje onder-20 dat tot en met woensdag 14 oktober deelneemt aan een toernooi in Duitsland. Voor datzelfde elftal stonden ook Kasper Oldenburger, Robbert de Vos en Oussama Idrissi op de longlist van de KNVB. Juninho Bacuna staat standby voor Oranje onder-19 dat in Frankrijk een EK-kwalificatietoernooi afwerkt (7-12 oktober).
De niet-geselecteerde spelers van FC Groningen zijn beschikbaar voor de beide wedstrijden die deze week worden gespeeld tegen Sparta. Vanavond, maandag 5 oktober, speelt Jong FC Groningen om 18.30 uur op Corpus tegen Jong FC Groningen. Op donderdagmiddag 8 oktober om 14.00 uur is er een oefenduel op Corpus tussen beide eerste elftallen.

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard