string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Rusnak: ‘Een bewust schot op het doel’.

Zaterdag 31 januari 2015 om 23:18

FC Groningen won zaterdag de derde van drie thuiswedstrijden in één week. Go Ahead Eagles werd overtuigend met 2-0 verslagen. De twee doelpunten kwamen op fraaie wijze tot stand en zorgde voor vreugde in Euroborg. Na afloop van de wedstrijd bevestigde Albert Rusnak dat zijn treffer een bewust schot op het doel was en gaf Tjaronn Chery aan dat hij FC Groningen goed vond spelen.

Albert Rusnak kreeg in de beginfase van de wedstrijd de bal aan de rechterkant van het veld en zorgde met een mooie boogbal, over de keeper en in de verre hoek, voor de 1-0 voorsprong. “Het was een bewust schot,” verduidelijkt de Slowaak na afloop van de gewonnen wedstrijd. “Ik zocht Michael de Leeuw om een voorzet te geven, maar zag hem een beweging maken en daardoor veranderde ik op het laatste moment mijn keuze. Natuurlijk komt er wel een beetje geluk bij kijken, maar het was een bewust schot op het doel.”
Belangrijk
De treffer betekende de eerste goal van Rusnak voor de Trots van het Noorden nadat hij dit kalenderjaar werd overgenomen van Manchester City. Na de puntendeling van vorige week tegen FC Utrecht was het ook nog eens de eerste volle winst in de competitie. “Het is fijn dat we thuis de drie punten hebben kunnen houden. Mijn doelpunt betekende de 1-0 en was dus belangrijk. Het gaf het team meer rust. We kregen afgelopen woensdag een boost van de bekerwinst en het bereiken van de halve finales, daarom was het belangrijk dat goede gevoel vast te houden. Ik speel hier net een maand, maar het team begint steeds beter aan elkaar te wennen.”
Tjaronn Chery maakte de tweede treffer van FC Groningen gedurende de tweede helft. De middenvelder schoot na prachtige combinatie met Jarchinio Antonia binnen “Het was een mooie actie van Mimoun Mahi aan de zijkant en via Maikel Kieftenbeld kreeg ik de bal. Ik zag Antonia achter me vandaan lopen en gaf de bal met de hak mee. Daarna kreeg ik hem direct met de hak van hem terug, dat was van allebei instinct denk ik. Als de bal er dan in vliegt, ben je wel extra blij.”
Controle
De middenvelder zag dat het team tegen Go Ahead een prima wedstrijd speelde en het spel vanaf de eerste minuut dicteerde. “Ik denk dat we het voor de eerste keer dit seizoen echt de gehele wedstrijd onder controle hadden. Het was een mooie wedstrijd en we zijn niet in de problemen geweest. Woensdag hebben we als team vertrouwen gepakt en je zag dat we er ook vandaag vol voor gingen. We hebben een goed team en kunnen het iedereen heel lastig maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’