string(9) "claudebot"

Reijnen: ‘FC Groningen de mooiste subtopper uit Nederland’.

Vrijdag 14 augustus 2015 om 10:41

Etiënne Reijnen tekende vrijdagochtend in de Noordlease Businesscorner een contract voor drie seizoenen bij FC Groningen. De club betaalt een gelimiteerde transfersom van 400.000 euro voor de verdediger aan SC Cambuur. In tegenstelling tot de andere nieuweling Kasper Larsen is Reijnen al wel medisch gekeurd en staat hij later vanochtend op het trainingsveld op Sportpark Corpus den Hoorn.

FC Groningen presenteerde Reijnen in alle vroegte op vrijdagochtend aan de pers. De verdediger, die woensdag nog een wedstrijd speelde voor SC Cambuur, is blij met zijn overstap naar de Trots van het Noorden. “Het is mooi om hier te zijn. Na een hectische dag gisteren is het allemaal snel gegaan. Ik kijk er enorm naar uit om hier te spelen en heb er heel veel zin in. Ze zijn nu bezig om me speelgerechtigd te krijgen voor zondag, mocht dat lukken kan ik tegen PSV al spelen.”
Reijnen gaat in Groningen spelen met rugnummer 6. Het rugnummer dat normaal gesproken wordt gedragen door een middenvelder. Hoewel Reijnen in het verleden ook als verdedigende middenvelder heeft gespeeld, richt hij zich in eerste instantie op een plaats in het centrum van de verdediging. “Een rugnummer zegt niet zoveel. Ik heb in de beginfase van mij carrière op het middenveld gespeeld en als de nood aan de man is, kan ik daar goed uit de voeten, maar het is niet de eerste optie. De laatste jaren heb ik voornamelijk als verdediger gespeeld.”
Hoewel zijn naam al in verschillende media naar voren kwam, was de snelle overstap naar FC Groningen voor Reijnen een kleine verrassing. “Uiteindelijk wel. Er waren wel veel geruchten, maar ik had zelf nog niets gehoord tot aan eergisteren na de wedstrijd met Cambuur. Ik werd door mijn zaakwaarnemer gebeld en daarna is de afwikkeling snel gegaan. Woensdag speelde ik nog met Cambuur en de volgende dag was het rond met FC Groningen. Het is iets bizars dat hoort bij de voetballerij.”
Reijnen maakt naar eigen zeggen een stap omhoog. “Laat ik voorop stellen dat ik het ontzettend naar mijn zin had bij Cambuur, maar deze kans kon ik niet laten lopen. Ik ben 28 jaar en krijg de kans om weer Europees te voetballen. Dat heb ik bij AZ al meegemaakt en dat wil ik graag weer meemaken. Als voetballer wil je toch het hoogst haalbare uit je carrière halen. Die kans is hier groter. FC Groningen is in mijn ogen de mooiste subtopper uit Nederland.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’