string(9) "claudebot"

Primeur voor Payne, Bijl en Jasper.

Dinsdag 24 november 2015 om 16:04

FC Groningen maakt zich op voor de laatste Europese uitwedstrijd van dit seizoen. De Trots van het Noorden neemt het donderdagavond om 21.05 uur op tegen Olympique Marseille.

Een selectie van twintig spelers stapt samen met stafleden, medewerkers van de club, zakelijke relaties en mediavertegenwoordigers om 11.00 uur op Groningen Airport Eelde in het vliegtuig richting Marseille. Voor de spelers Desevio Payne, Glenn Bijl en Gijs Jasper is het de eerste keer dat zij met de ploeg meereizen naar een Europees uitduel.

Geschorst
Michael de Leeuw zit zijn tweede en laatste wedstrijd schorsing uit na de rode kaart die hij kreeg in de uitwedstrijd tegen Slovan Liberec. Daarnaast zijn de geblesseerden Mimoun Mahi, Rasmus Lindgren en Tom Hiariej nog niet beschikbaar voor trainer Erwin van de Looi en is ook Dino Islamovic afwezig.

Hierdoor ontstaat er een plaats voor het drietal Payne, Bijl en Jasper. Daarnaast is ook doelman Stefan van der Lei – net als bij de vorige twee uitwedstrijden – als derde keeper toegevoegd aan het gezelschap dat naar Frankrijk afreist. Donderdag, op de wedstrijddag, wordt bepaald welke veldspeler en doelman op de tribune in Stade Vélodrome zullen moeten plaatsnemen.

Assistent
Alfons Arts fungeerde de eerste twee Europese uitwedstrijden als tweede assistent en neemt ook voor de wedstrijd tegen Olympique Marseille de plaats in van Marcel Groninger. Groninger heeft als primaire taak het hoofdtrainerschap van Topklasser HHC Hardenberg en blijft om die reden in Nederland.

De chartervlucht van het Poolse Enter Air stijgt naar verwachting om 11.00 uur op vanaf Groningen Airport Eelde om ongeveer twee uur later de wielen weer aan de grond te zetten op Luchthaven Marseille Provence, in Zuid-Frankrijk. Het gezelschap zal vanaf het vliegveld, dat ongeveer 27 kilometer ten noorden van de stad ligt, per bus naar het hotel worden vervoerd.

Persconferentie
Vanavond om 19.00 uur staat de officiële persconferentie van FC Groningen op het programma, waarbij trainer Erwin van de Looi en verdediger Etiënne Reijnen zullen aanschuiven. Vanaf 20.00 uur zal het team een afsluitende training afwerken in het Stade Vélodrome. Zoals bekend zijn fans van FC Groningen zowel vanavond bij de training als morgen bij de wedstrijd tegen Olympique Marseille niet welkom in het stadion. Een verslag van de persconferentie en de training in het Stade Vélodrome is later vanavond op deze website te lezen.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’