Prima generale in Gelredome: 1-1 tegen Vitesse.

Zaterdag 04 april 2015 om 20:45

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen Vitesse. In de eerste helft maakte Rasmus Lindgren binnen het kwartier de openingstreffer. Elf minuten voor tijd maakte Sergio Padt op ongelukkige wijze de gelijkmaker: 1-1.

In Arnhem trad FC Groningen aan met dezelfde elf als twee weken tevoren tegen FC Twente. Het was aanvankelijk de bedoeling dat aanvaller Michael de Leeuw zijn rentree zou maken, maar de clubtopscorer bleek op de wedstrijddag toch nog teveel last van de hamstring te hebben. Met de bekerwedstrijd van aanstaande woensdag in het achterhoofd werd besloten geen enkel risico te nemen. Ook bij Vitesse startten dezelfde elf als in de vorige speelronde.
Na dertien minuten nam FC Groningen brutaal de leiding in het voor de gelegenheid overdekte Gelredome. Rasmus Lindgren reageerde in een scrimmage het meest alert en tikte de openingstreffer binnen: 0-1. De gasten maakten de meest fitte en gretige indruk en waren ook de ploeg met de meeste dreiging richting de opponent. Marko Vejinovic vanuit een vrije trap en Albert Rusnak met een door doelman Eloy Room gestopte inzet, zorgden nog voor gevaar in het eerste kwart van de wedstrijd.
Bertrand Traoré, die eind januari bij de onderlinge bekerontmoeting nog ontbrak, kreeg ook nog een kans voor de pauze. Meteen na de pauze was de spits opnieuw in scoringspositie, maar was doelman Padt er als de kippen bij met een prima redding. In de 53ste minuut kreeg Danny Hoesen een kans om uit de draai de score te vergroten, maar vond hij Room op zijn weg. Eric Botteghin was nog eens gevaarlijk bij een cornersituatie.
In de slotfase leek de wedstrijd dan toch nog te kantelen. Trainer Peter Bosz van de thuisclub wisselde aanvallend en bracht Renato Ibarra en Uros Djurdjevic in de ploeg voor de laatste twintig minuten. De druk op het doel van Groningen nam behoorlijk toe en in de 79ste minuut was het Zakaria Labyad die zag hoe een inzet via de paal en de rug van de ongelukkig Sergio Padt in het doel stuitte voor 1-1. De Groningen-goalie liet overigens in de gehele wedstrijd negen reddingen aantekenen, een persoonlijk seizoenrecord.
Hoewel beide ploegen nog wel aandrongen en de wedstrijd ook nog behoorlijk onaardig werd, kwam in de score geen verandering meer. Het aantal gele kaarten liep in de tweede helft nog wel op naar vijf. Danny Hoesen, Sergio Padt, Mimoun Mahi en Nick van der Velden waren de boosdoeners in het zwart-groen. Met het behaalde punt en het getoonde spel gaat de FC vol vertrouwen richting woensdag wanneer Excelsior op bezoek komt in een uitverkocht Euroborg. Inzet is dan een ticket voor de bekerfinale van zondag 3 mei 2015.

Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi (84’ Van Nieff), Tibbling, Kieftenbeld, Rusnak (73’ Van der Velden); Chery, Hoesen (81’ Bacuna).
Rest bank: Van der Vlag, Van der Laan, Hateboer, Payne.