string(9) "claudebot"

Prijs seizoenkaarten gehandhaafd.

Dinsdag 16 maart 2010 om 14:26

In de 272ste nieuwsbrief namens directie en management kijkt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitzege bij NAC Breda, meldt hij de stage van een Zuid-Koreaan bij de Beloften en gaat hij in op de prijzen van de seizoenkaarten in Euroborg.

“Afgelopen zaterdag hebben we uitstekende zaken gedaan in de strijd om deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Door de 3-0 zege op NAC in Breda zijn we gestegen naar de achtste plek op de ranglijst. De ploeg heeft laten zien met een nieuwe tegenslag om te kunnen gaan. Daarmee doel ik natuurlijk op de vreselijke beenbreuk die Danny Holla afgelopen donderdag opliep tijdens de training. Hem wil ik vanaf deze plek veel sterkte wensen met het herstel, dat enkele maanden in beslag zal nemen.”
Nieuwe mat
“Komende zondagmiddag staat in Euroborg alweer de volgende confrontatie op het programma. Tegenstander Roda JC is dan te gast. Voor het duel dat om 14.30 uur begint zijn nog voldoende kaarten te koop via deze website en de verkooppunten van TicketBox. Het eerste elftal zal de volledig nieuwe grasmat in gebruik nemen, die vorige week is gelegd. Het veld ligt er uitstekend bij en de regen en zon van de komende dagen zullen het veld goed doen.”
“Voorafgaand aan de wedstrijd zal in Euroborg door leden van de Stichting Hoeksche Waard Runners een collecte plaatsvinden voor RoPaRun. Deze run is de langste non-stop estafetteloop ter wereld; het parcours is ruim 500 kilometer lang en wordt sinds 1992 gelopen. De opbrengst komt ten goede doel aan aanvullende zorg van kankerpatiënten. Vorig jaar werd in totaal zo’n 4,7 miljoen euro opgehaald.”
Ameland
“Gisteren (maandag – red.) reisde de eerste selectie van FC Groningen af naar Ameland waar een clinic werd gehouden voor de plaatselijke schooljeugd in het kader van Scoren voor Gezondheid. Komende woensdag zullen onder meer Jeffrey Rijsdijk, Thomas Enevoldsen en Danny Menting namens FC Groningen hun medewerking verlenen aan een clinic bij Pekela 2000.”
“De Beloften van FC Groningen kwamen maandagavond voor het eerst sinds bijna een maand weer eens in actie in een officiële wedstrijd. De ploeg van Erwin van de Looi boekte een nipte zege op Jong De Graafschap. Komende donderdag gaat de ploeg op bezoek bij Jong Willem II. Vier dagen later staat de uitwedstrijd tegen Feyenoord/Excelsior op het programma.”
“Bij de Beloften zal komende week overigens een Zuid-Koreaan op proef meedraaien. Het gaat om Lee Hak-Min. Deze 19-jarige spits is een teamgenoot van Ajacied Suk Hyun-Jun in het nationale team van Zuid-Korea onder-20. Lee zal de komende week zowel met de Beloften als A1 meetrainen. Hij was gisteravond aanwezig als toeschouwer bij de Beloften en zal komende zondag ook in Euroborg aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Roda JC.”
Zelfde prijs
“Dan heb ik een mededeling voor alle seizoenkaarthouders. Management en directie van FC Groningen hebben besloten de prijzen voor seizoenkaarten komend seizoen niet te verhogen. Deze keuze hebben we gemaakt omdat veel mensen het in deze tijd van economische crisis moeilijk hebben. Uiterlijk begin april zullen alle seizoenkaarthouders per post bericht krijgen over de manier waarop ze hun stoel ook voor komend seizoen kunnen reserveren.”
“Nieuws is er ook over de omloop op de Noordtribune. Een van de punten die naar voren kwam bij het overleg met de klankbordgroep is de verdere aankleding van het stadion. Inmiddels zijn op de schotten boven de omloop vier sfeervolle foto’s aangebracht. Aanstaande zondag zijn deze door het publiek te bezichtigen dat via Ingang 1 het stadion betreedt.”
Bezoek ziekenhuis
“Afgelopen zondag vond in Sporthal Beijum de vijfde editie plaats van het Takje Toernooi. Bij dit toernooi wordt jaarlijks geld ingezameld voor de Vereniging Spierziekten Nederland. Het toernooi werd gewonnen door het team van Jongeren Kern Groningen (JKG). Bij het toernooi waren diverse spelers en afgevaardigden van de club aanwezig. Ook FC Groningen TV heeft opnames gemaakt van het Takje Toernooi.”
“Komende donderdagavond vindt in het Sportcentrum Leek de eerste van drie voorrondetoernooien plaats van het jaarlijkse Hattrick’s Club Zaalvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door de Trimclub onder leiding van Gerard Dammer. Per avond doen zestien teams mee aan dit evenement. De finaleavond wordt dit jaar gehouden op donderdag 8 april.”
“Zaterdag om 12.30 uur zijn Luciano da Silva en Brian van Loo aanwezig in het Martini Ziekenhuis. De beide keepers verzorgen een signeersessie in het kader van de open dag van het ziekenhuis dat wordt georganiseerd vanuit de afdeling orthopedie.”
Kwartfinales
“Afgelopen zaterdag reisden diverse leden van de Junior Club  FC Groningen mee naar de uitwedstrijd tegen NAC.  In een volle bus hebben zij natuurlijk samen uitbundig  de overwinning gevierd. De FanTours voor dit seizoen zitten allemaal vol, maar voor volgend seizoen is er weer volop de mogelijkheid om mee te gaan. Voor aanmelden kun je de site www.fcgroningenjuniorclub.nl in de gaten houden.
“Woensdag wordt op het trainingsveld van FC Groningen de kwartfinale van de Shoot Out gespeeld. De jongens en meiden die in de rust tijdens thuiswedstrijden hebben gewonnen bij de Shoot Out kunnen zich nu plaatsen voor de halve finales. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Roda JC  wordt er verder gestreden om de befaamde bokaal.”
“Met de mededeling dat ondergetekende morgenavond (woensdag – red.) een lezing zal geven bij de vv GOMOS in Norg, sluit ik deze nieuwsbrief af.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

22 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus