string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Pedersen maakt opwachting bij selectie.

Vrijdag 23 januari 2009 om 13:49

Nicklas Pedersen maakt aanstaande zondag bij het thuisduel tegen Ajax voor het eerst zijn opwachting in de selectie van FC Groningen. De Deense aanwinst werd in de winterstop aangetrokken. Ook Fredrik Stenman is er weer bij. Of Petter Andersson aansluit, wordt zaterdag duidelijk.

Pedersen was naar FC Groningen gekomen met een lichte conditionele achterstand, maar is in de afgelopen weken opgetraind en is nu inzetbaar. Stenman is hersteld van de griep, die hem een week aan de kant hield. Diezelfde ‘Zweedse’ griep speelt Andersson nog altijd parten. Zaterdag wordt bekeken of laatstgenoemde kan aansluiten.
Jeroen Veldmate (lies), Brian van Loo (enkel) en Sepp De Roover (lies) zijn nog altijd niet inzetbaar.

Ondersteunen
Trainer Ron Jans blikt vooruit op het duel: “De situatie is wel behoorlijk gewijzigd ten opzichte van wedstrijd die wij in de ArenA nipt verloren (1-0, red.). Zij zijn inmiddels een stuk stabieler. Ik hoop dat de wedstrijd van vandaag in een fantastische entourage wordt gespeeld waarbij het publiek zich vooral richt op het ondersteunen van de eigen ploeg. Op die manier kunnen we het thuisvoordeel maximaal uitbuiten.”

“Verder wil ik nog opmerken dat ik persoonlijk erg trots ben dat Bruno Silva en Luis Suárez bij FC Groningen hebben gespeeld. Het enige waarmee ik niet blij ben, is de manier waarop Silva zijn overgang heeft afgedwongen. We hebben dat achteraf uitgepraat en is ben er overheen gestapt. Toen ze bij ons speelden, waren het immers populaire spelers waaraan we veel plezier hebben beleefd. Vooropgesteld dat iedereen vrij is in zijn gedrag op de tribunes mits hij of zij zich fatsoenlijk gedraagt, nodig ik iedereen van harte uit mij te volgen.”

Debuut
Trainer Marco van Basten maakt zijn debuut in Euroborg. “Het is een nieuw en modern stadion en de supporters van FC Groningen zijn trouw, dat is volgens mij een goede combinatie. Ik zal het zondag zelf ervaren. Ik hoop op een goede wedstrijd. FC Groningen is sterk als team. Het elftal is een hechte groep spelers. Groningen is uit, maar vooral thuis een geduchte tegenstander. De kans is groot dat het een interessant duel wordt. De afgelopen jaren waren de ontmoetingen altijd spannend en met veel doelpunten.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’