string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Payne: ‘Ik vind het wel degelijk anders’.

Vrijdag 27 februari 2015 om 14:11

FC Groningen speelt zondag in Euroborg tegen ADO Den Haag. Desevio Payne maakte vorige week in Heerenveen zijn Eredivisiedebuut en kan zondag voor het eerst aantreden voor eigen publiek. Rasmus Lindgren benadrukt het belang van de wedstrijd tegen de Hagenaars en aanvoerder Maikel Kieftenbeld is hoofdrolspeler in het programmaboekje voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Desevio Payne stond vorige week als linksback in de basisopstelling tegen Heerenveen. De in Amerika geboren Payne droeg tijdens de vrijdagtraining een basishesje en speelt zondag waarschijnlijk zijn eerste wedstrijd voor eigen publiek.
Eigen publiek
“We hebben nog niet gehoord wie er gaan spelen, maar als ik speel is dat natuurlijk hartstikke mooi,” zegt Payne. “Vorige week hoorde ik op zaterdag dat ik startte en daarna nam de spanning behoorlijk toe. Nu is de spanning wel een beetje minder, maar aan de andere kant is het natuurlijk wel in Euroborg. Ik heb nog nooit voor eigen publiek mogen spelen, dus weet niet goed wat dat is.”
Payne is van nature een rechtsback, maar speelde vorige week in Friesland aan de linkerkant. “Ik vind het wel degelijk anders, vooral in de eerste aanname en moest er wel even aan wennen. Je probeert je zo snel mogelijk aan te passen en het is mooi wanneer dat lukt. Als ik weer mag spelen, zal ik zondag uiteraard ook aanvallend mijn steentje willen bijdragen.”
Payne zit de laatste weken geregeld bij de wedstrijdselectie, maar aan het begin van het seizoen, waaronder in de wedstrijd in Den Haag, was dat nog niet het geval. “Die wedstrijd heb ik toevallig wel in het stadion gezien. Tyronne Ebuehi, speler van ADO Den Haag, is een vriend van me, we hebben vroeger vlak bij elkaar gewoond. Andere uitwedstrijden keek ik altijd op televisie.”
Vertrouwen
Rasmus Lindgren stond vorige week voor het eerst dit seizoen opgesteld als centrale verdediger. De Zweed maakte op de voor hem ongebruikelijke positie gebruik van zijn ervaring en lijkt zondag wederom in het centrum van de achterhoede te staan. Van het woord wedstrijdritme wil Lindgren niets weten. “Ik had de week daarvoor natuurlijk al gespeeld en ik ben iemand die je zo in kunt zetten,” aldus de Zweed. “Het maakt mij niet zo veel uit op welke positie.”
Met twee punten uit de laatste vier duels voor de FC is een overwinning tegen ADO Den Haag meer dan welkom om aansluiting te houden met de plaatsen voor de play-offs. “Als je achter staat, wordt iedere pot natuurlijk belangrijker om te winnen, de wedstrijd tegen ADO Den Haag is daarom ook heel belangrijk. Het vertrouwen is zeker nog aanwezig. Het spel in de wedstrijd tegen Heerenveen was gewoon goed en daarop moeten we doorgaan. We moeten alleen zorgen dat we niet zo gemakkelijk de doelpunten weggeven en zelf gaan scoren uit de kansen die we creëren.”
Kansen
Maikel Kieftenbeld kijkt in het programmaboekje van aankomende zondag nog even kort terug op de wedstrijd van vorige week in Heerenveen. “We hebben goed gespeeld en hadden zelf de kansen moeten afmaken,” aldus Kieftenbeld. “Ook sommige beslissingen van de scheidsrechter zaten deze keer niet mee, maar als je zelf gewoon je kansen benut, ben je daarvan ook niet afhankelijk.”
Na de thuisnederlaag tegen AZ, het verlies in Heerenveen en gezien de 3-0 uitnederlaag in Den Haag, zijn er volgens de middenvelder genoeg redenen iets recht te zetten. Gemakkelijk wordt dat niet, want de tegenstander van zondag zit in een goede flow. “ADO Den Haag heeft een moeilijke fase gehad, maar de rug weer gerecht”, weet de aanvoerder. “Ze hebben zelfvertrouwen en ik verwacht niet dat ze zich zondag zullen ingraven.”
“Het is wel een stugge ploeg. Door de recente nederlagen hebben we onszelf in een positie gebracht waarbij we een inhaalslag moeten maken. Maar een goede reeks en we zijn weer terug in de strijd om plek zeven. Met nog tien wedstrijden te gaan, kan dat zeker. Vorig jaar hebben we de laatste zes competitiewedstrijden op rij gewonnen. We moeten dan wel spelen met de spirit als tegen Heerenveen en dat moeten we elke week kunnen opbrengen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’