string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Paul Raveneau nieuwe hoofd jeugdopleiding FC Groningen.

Vrijdag 08 augustus 2014 om 10:29

Paul Raveneau is benoemd tot de nieuwe hoofd jeugdopleiding van FC Groningen. De huidige trainer/coach van Jong FC Groningen volgt per 1 september aanstaande in die functie Peter Jeltema op, die op zijn beurt per die datum manager technische zaken wordt van de Trots van het Noorden.

De 38-jarige in Roden woonachtige Raveneau is sinds 2007 verbonden aan FC Groningen. De voormalige voetballer van onder meer BV Veendam en ACV in Assen begon in dat jaar als jeugdtrainer van FC Groningen A1. Daarvoor was Raveneau werkzaam als hoofdtrainer bij GVAV Rapiditas – waar hij eerder al de jeugd trainde – en drie seizoenen als assistent-trainer bij ACV. Na zes seizoenen het hoogste jeugdteam van FC Groningen onder zijn hoede te hebben gehad, werd Raveneau voor het seizoen 2013/2014 intern doorgeschoven naar het Beloften-elftal. Vorig jaar haalde hij het hoogste trainersdiploma in Nederland, Coach Betaald Voetbal.
Tweejarig contract
Raveneau is deze zomer begonnen aan zijn tweede seizoen als trainer/coach  van de Beloften, maar zal die activiteiten per 1 september gaan staken. Hij tekent in Euroborg een tweejarig contract, waarbij Raveneau zich volledig gaat richten op zijn taken als hoofd jeugdopleiding. Volgens huidig hoofd jeugdopleiding en aanstaand technisch manager Peter Jeltema past de aanstelling van Raveneau in de profielschets. “Wij wilden iemand die onze jeugdopleiding en het jeugdvoetbal in Nederland goed kent. Daarbij komt dat Paul met name het afgelopen jaar aan de bovenkant van onze voetbalpiramide heeft gewerkt en daar heeft kunnen zien en constateren wat nodig is voor jeugdspelers om door te kunnen groeien naar ons eerste elftal, het uiteindelijke doel van de jeugdopleiding.”
Zeer verheugd
Paul Raveneau zegt over zijn aanstelling: “Ik ben zeer verheugd dat de club mij de kans biedt door te groeien binnen de organisatie. Ik beschouw mijn benoeming door de club als een blijk van waardering voor het werk dat ik de afgelopen jaren binnen FC Groningen heb afgeleverd. In mijn nieuwe functie krijg ik een grote verantwoordelijkheid en het maakt me trots dat de club dat vertrouwen in mij heeft.”
Vacant
Door de functiewijziging van Raveneau komt de positie van trainer/coach bij Jong FC Groningen vacant. FC Groningen voert inmiddels gesprekken over de invulling ervan en hoopt op korte termijn een nieuwe Beloften-trainer te kunnen aanstellen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’