string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Overlijden Reinier de Groene legt deken over sportieve successen’.

Dinsdag 29 april 2014 om 13:44

In de 476ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland kort terug op de gewonnen competitiewedstrijd tegen Roda JC en kijkt hij vluchtig vooruit naar de laatste reguliere speelronde in de Eredivisie, maar staat hij toch vooral stil bij het overlijden van jeugdspeler Reinier de Groene.

“Gisteravond (maandag – red.) zijn wij opgeschrikt door het plotseling overlijden van onze jeugdspeler Reinier de Groene. Voordat wij hiervan melding hebben gemaakt, hebben wij eerst contact gehad met de familie en hebben wij intern de mensen moeten informeren over dit vreselijke nieuws. Reinier de Groene is slechts 18 jaar jong geworden en speelde dit seizoen in FC Groningen A1. Hij was als tweedejaars A-junior voor het eerste seizoen bij ons in de jeugdopleiding en is afkomstig van Urk.”
Bijeenkomst
“Het overlijden van Reinier de Groene is uiteraard van invloed op onze wedstrijden en andere activiteiten van FC Groningen en de jeugdopleiding van deze week. Vanmiddag (dinsdag – red.) om 17.00 uur is er in het Corpushuis van de jeugdopleiding van FC Groningen een bijeenkomst en samenzijn waar spelers, staf, medewerkers en ouders steun en troost bij elkaar kunnen vinden. De geplande competitiewedstrijd van FC Groningen B1 van vanavond tegen Excelsior B1 gaat niet door.”
“Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en andere nabestaanden van Reinier de Groene.”
Overschaduwt
“Het overlijden van een lid van de club maakt uiteraard diepe indruk binnen een organisatie en dan vooral op ploeggenoten en stafleden, die het dichtst bij hem stonden. Het overschaduwt de sportieve successen van de laatste weken en legt een deken over het bereiken van de play-offs. We waren uitermate blij en gelukkig met de 1-2 overwinning op Roda JC, afgelopen zondag in Kerkrade. Het betekende de vijfde competitiezege op rij en daarmee zijn we opgeklommen naar een zevende plek op ranglijst, een uitstekende prestatie.”
“Dit betekent – met nog één volledige speelronde op het programma – dat we nu zeker zijn van deelname aan de play-offs, met als inzet een Europees startbewijs. In de halve finales van die play-offs starten we op woensdag 7 mei met een thuiswedstrijd. De tegenstander wordt PSV, Vitesse of – zoals de stand op de ranglijst op dit moment is – sc Heerenveen. De aftrap in Euroborg is om 18.45 uur of 20.45 uur. Het definitieve aanvangstijdstip wordt na de laatste speelronde vastgesteld. FC Groningen-seizoenkaarthouders 2013/2014 hebben bij dit eerste thuisduel in de play-offs op vertoon van de seizoenkaart vrije toegang. Hiervoor hoeven geen extra handelingen te worden verricht. Voor losse kaarten wordt een toegangsprijs van 15 euro gerekend.”
Aangepast
“Zaterdagavond wordt de volledige laatste speelronde in de Eredivisie van het seizoen 2013/2014 gespeeld. Deze 34ste competitieronde is op zaterdag 3 mei, omdat een dag later in het land diverse activiteiten staan gepland in verband met nationale dodenherdenking. Het is dan ongewenst voetbalwedstrijden te spelen en ongepast om eventuele festiviteiten te houden. Alle wedstrijden tijdens de laatste speelronde beginnen om 18.45 uur en wij trappen dan af tegen Heracles Almelo. Uiteraard zullen wij voorafgaand aan de wedstrijd stil staan bij het overlijden van Reinier de Groene.”
“Bij onze laatste reguliere competitiewedstrijd nemen wij zoals te doen gebruikelijk ook altijd afscheid van spelers, die na dit seizoen FC Groningen zullen gaan verlaten en wordt tevens de Essent Speler van het Jaar gehuldigd. Dat zullen we ook zaterdagavond doen, maar dan wel op gepaste en aangepaste wijze.”
Activiteiten
“Morgen (woensdag – red.) staan er twee grote activiteiten op het programma. Na intern overleg hebben wij besloten deze activiteiten doorgang te laten vinden. Zo wordt in de ijshal van Sportcentrum Kardinge de jaarlijkse FC Groningen Junior Club-dag gehouden. Hiervoor hebben zich meer dan duizend kinderen aangemeld. ’s Middags worden in Vinkhuizen de finales van de FC Groningen Buurt Battle gespeeld. De selectie- en Beloftenspelers van FC Groningen worden opgesplitst en zullen in twee groepen verdeeld bij beide evenementen aanwezig zijn.”
“Hoe en op welke wijze wij zaterdagavond bij de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo zullen stilstaan bij het overlijden van Reinier de Groene, zullen wij na overleg met de familie de komende dagen onder meer via deze website bekend maken.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard