string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ook thuis in Euroborg volle winst.

Zondag 11 augustus 2013 om 16:39

FC Groningen heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen 2013/2014 in winst omgezet. In Euroborg kwam Groningen na twee minuten al op voorsprong door een benutte strafschop van Nick van der Velden. Twintig minuten voor tijd bepaalde invaller Richairo Zivkovic de eindstand op 2-0.

In Euroborg speelde FC Groningen als koploper na de eerste speelronde voor het eerst dit seizoen voor het eigen publiek. Ondanks de tot dusver fors lagere aantallen verkochte seizoenkaarten, was het stadion met ruim 19.000 toeschouwers prima gevuld. De nieuwsgierigheid van de Groningers na de 4-1 zege bij NEC in de eerste speelronde was groot.
Stormachtig
Trainer Erwin van de Looi kon zijn winnende elftal uit Nijmegen wederom opstellen, omdat Timo Letschert zaterdag fit genoeg was gebleken om te starten. Michael de Leeuw was vorige week geblesseerd en de clubtopscorer van afgelopen seizoen begon op de reservebank. Daardoor moest de Hongaar Krisztian Adorjan deze keer genoegen nemen met een plek op de tribune.
De wedstrijd kende een zeer stormachtig begin van de thuisclub. Een prachtige actie van Filip Kostic resulteerde na een minuut spelen in balbezit voor David Texeira, binnen de zestien meter van de gasten. Er werd een kleine overtreding gemaakt terwijl Texeira in de punt van de zestien nog met de rug naar de goal stond. Arbiter Dennis Higler kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Nick van der Velden benutte deze buitenkans feilloos: 1-0.
Kanteling
Gedurende het eerste kwartier was FC Groningen heer en meester. Filip Kostic leverde nog een voorzet af vanaf de achterlijn waarna David Texeira iets te weinig kracht achter de bal kon zetten. Robbin Ruiter bracht redding op deze inzet. Daarna nam Utrecht steeds meer het heft in handen en kreeg de ploeg met het viermansmiddenveld steeds meer grip op de wedstrijd.
Jacob Mulenga en Dave Bulthuis waren de personen die kansen achter hun naam genoteerd kregen. Doelman Marco Bizot stond keurig zijn mannetje en zo kon FC Groningen de marge van één doelpunt voordeel naar de rust brengen. In de pauze moest Giliano Wijnaldum met een blessure achterblijven en was Lorenzo Burnet zijn vervanger.
Wissels
Nog maar een kans voor Mulenga (naast) ging vooraf aan de tweede wissel aan Groninger zijde. David Texeira werd afgelost door Richairo Zivkovic. De 16-jarige invaller kreeg voor het tweede weekend op rij de stempel ‘gouden wissel’, want hij was er in de 71ste minuut als de kippen bij toen doelman Ruiter een inzet van Van der Velden losliet en Zivkovic de 2-0 kon binnenschuiven.
Met een kleine twintig minuten op de klok keerde de rust weer binnen de ploeg van trainer Erwin van de Looi en konden de drie punten over de streep gebracht worden. Naast de drie wissel van Utrecht-trainer Jan Wouters werd bij FC Groningen Nick van der Velden nog een publiekswissel gegund. Michael de Leeuw was zijn vervanger in het laatste kwartier.
Uitduels
Met zes punten uit twee duels heeft FC Groningen – op doelsaldo – de koppositie moeten afstaan aan PSV, maar nog altijd kan worden gesproken van een flitsende start. De komende twee weken zal Groningen op bezoek gaan bij SC Cambuur en Go Ahead Eagles, voordat op 1 september Ajax op bezoek komt in Euroborg. De komende drie weken zal de vraag naar seizoenkaarten ongetwijfeld nog aanhouden. Kijk voor meer info op http://www.fcgroningen.nl/seizoenkaart/

Opstelling FC Groningen
Bizot; Kappelhof, Botteghin, Letschert, Wijnaldum (46’ Burnet); Van der Velden (77’ De Leeuw), Lindgren, Chery; Kirm, Texeira (64’ Zivkovic), Kostic.
Rest bank: Van der Lei, Ekong, Kieftenbeld, Magnasco.
Opstelling FC Utrecht
Ruiter; Van der Maarel, Derijck, Heerings, Bulthuis; Takagi (74’ Schepers), Mårtensson (82’ Ayoub), Toornstra, Oar (81’ Diemers); Mulenga, De Ridder.
Rest bank: Verhoeven, De Kogel, Markiet, Bjelica.
Toeschouwers: 19.076
Scores: 2’ Van der Velden (strafschop) 1-0, 71’ Zivkovic (rebound) 2-0.
Scheidsrechter: Higler
Overige officials: Jansen, Brondijk en Martens
Gele kaarten: 40’ Oar, 81’ Kappelhof

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard