Ongeslagen zaterdag voor jeugdteams.

Zaterdag 24 september 2016 om 17:13

De vijf jeugdteams van FC Groningen bleven ongeslagen. Tweemaal was er winst terwijl er driemaal genoegen moest worden genomen met een gelijkspel.

NAC BREDA O.19 0-0 FC GRONINGEN O.19
opstelling FCG o.19 Abdel Alouazzane, Daniel Bouman, Marijn Ploem, Giorgio Beltau, Daniel Camara Bos, Tom van de Looi, Marc Vegter (85.Anthony van Dongen), Hampus Finndell, Martijn van Maastrigt (46.Tim Freriks), Kolbeinn Finnsson, Jhurrey Margaritha.
In het Brabantse land kwam de onder-19 van FC Groningen niet verder dan een gelijkspel. “Ik ben teleurgesteld omdat we nog niet brengen wat we zouden moeten brengen,” vond trainer Marcel van Buuren. “De wedstrijd kwam niet gemakkelijk op gang. Via voorzetten van Margaritha kwamen we een paar keer goed door maar voorin misten we de echte wil om een goal te maken.”
Ook na rust kregen de Groningers de betere mogelijkheden maar gescoord werd er niet. Van Buuren: “We hadden controle over de wedstrijd maar aanvallend en opbouwend hebben we te weinig laten zien. Er zit meer in maar we spelen nog niet goed genoeg om de tegenstander te verslaan. Overigens zijn we in dit duel ook niet echt in de problemen geweest.”

ADO DEN HAAG O.17 1-4 FC GRONINGEN O.17
0-1 Darlin van der Werff (33.), 0-2 Abraham Misehouy (38.), 1-2 (56.), 1-3 Sam Crowther (57.), 1-4 Luka Prljic (80.)

opstelling FCG o.17 Mats Roorda, Leonel Miguel, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Thomas Poll, Ludovit Reis, Darlin van der Werff (62.Sil Bos), Mees Gootjes, Sam Crowther, Rano Burger (62.Ayoub Haddad), Abraham Misehouy (79.Max Hamelink).
Het wedstrijdbeeld in Den Haag kende een gelijkenis met het bekerduel van enkele weken geleden. En net als destijds stapte FC Groningen als winnaar van het veld. “ADO gaf wederom hoog druk waardoor er veel ruimte achter hun verdediging kwam te liggen,” zag trainer Sander van Gessel. “Maar voor rust kwamen we onze afspraken niet na. Deden we dat wel dan kregen we kansen namen we ook afstand.” Darlin van der Werff en Abraham Missehouy scoorden in een kort tijdsbestek voor rust.
In de tweede veertig minuten maakte de thuisploeg op ietwat gelukkige wijze de aansluitingstreffer. De groenwitte formatie kreeg na een overtreding op Misehouy een strafschop toegekend die door Sam Crowther werd benut. Van Gessel: “ADO ging daarna met vier spitsen spelen waardoor we nog meer ruimte kregen.” Een drietal 100% kansen was aan de FC echter niet besteedt. Toch kwam de zege nooit in gevaar. “Over het verdedigende werk ben ik tevreden maar er valt nog veel winst te behalen in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Daarnaast ben ik niet tevreden over het rendement uit onze kansen,” aldus Van Gessel.

FC GRONINGEN O.15 1-1 ZEEBURGIA O.15
1-0 Bjorn Meijer (43.), 1-1 (48.)
opstelling FCG o.15 Levi de Ron, Tijs Mulder (42.Bjorn Meijer), Milan de Koe, Yannick Hettinga, Nout de Groot, Daan Scholtens, Jesper de Backer (54.Sietze de Klerk), Corvin Braun, Joel van Kaam, Romano Postema, Kian Slor.
De mannen van trainer Bote Talsma moesten op een zonovergoten Corpus den Hoorn genoegen nemen met een punt. De Groningers waren sterker maar kwamen voor rust niet tot echt hele grote kansen. Kian Slor kreeg de beste maar trof de doelman. Daarnaast kopte Milan de Koe een vrije trap van Jesper de Backer net naast. Aan de andere kant moest doelman Levi de Ron eenmaal een redding verrichten.
Het spelbeeld na rust veranderde niet. In de 43ste minuut viel de bevrijdende treffer. Op aangeven van Joel van Kaam schoot invaller Bjorn Meijer van dichtbij hard en laag raak. Een inzet van Kian Slor werd meteen daarop knap gered. Lang kon de FC niet van de voorsprong genieten want vijf minuten later was het alweer gelijk. Vervolgens waren Corvin Braun, Romano Postema en Kian Slor dichtbij maar deze inzetten misten het doel maar net. Zo bleek een punt tegen het onverzettelijke en hard werkende Zeeburgia het hoogst haalbare.

ZEEBURGIA O.13 1-3 FC GRONINGEN O.13
0-1 Menno Mulder (35.), 0-2 Menno Mulder (39.), 0-3 David van der Werff (44.), 1-3 (60.)
opstelling FCG o.13 Roy Mos, Milan Schaaphok, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Wouter Prins, Revelino Slagveer, Jorg Schreuders, Menno Mulder, Thom van Bergen, David van der Werff, Gilanni Bos. Wissels: Fofin Turay, Daan van der Meulen, Djurre Laansma, Romano Huizinga, Swen Venema, Aaron van den Berg.
De onder-13 van FC Groningen behaalde de derde overwinning op rij. “Ik ben dan ook een trotse trainer vandaag,” zei Menno van Dam. “Het plan dat we getraind hebben is perfect uitgevoerd door de jongens.” Toch ging het voor rust nog enigszins moeizaam aan Groningse zijde. Van Dam: “Aan de bal maakten we het veld te klein waardoor Zeeburgia gemakkelijk kon verdedigen.”
In de tweede helft was het Menno Mulder die tweemaal scoorde en het duel zo op slot gooide. Eerst schoot hij via twee keer de onderkant van de lat raak en bij de tweede treffer was Thom van Bergen betrokken. “Na het eerste doelpunt gingen we los en hebben we Zeeburgia van het kastje naar de muur gespeeld. We hebben dit duel gecontroleerd en gedomineerd. Iedereen heeft weer minuten gemaakt en heeft zich kunnen ontwikkelen,” aldus trainer Van Dam.

FC GRONINGEN O.12 0-0 SC CAMBUUR O.13
opstelling FCG o.12 Jayden Kuiper, Robin Kelder, Joop Oosterhof, Jesper Mosselaar, Noah Siahaya, Roelof Reusken, Sven Kesimaat, Xander Postma, Ahmed Mohammed, Thijmen Blokzijl, Willi de Boer. Wissels: Jesper Oosterbaan, Rick Medema, Mehdi Ela Naser, Tijn Simmeren, Nathan Lesman, Jordi Rensema.
In een spannende wedstrijd op Corpus den Hoorn pakten beide ploegen een punt en behielden daarmee allebei de ongeslagen status in de competitie. De gasten uit Leeuwarden begonnen sterker aan het duel en dit leverde een aantal doelpogingen op. Toch kreeg de ploeg van trainer Byron Bakker de beste kans. Sven Kesimaat werd met een lange bal bediend maar de doelman wist goed redding te brengen. Meteen aan de andere kant moest ook doelman Jay Kuiper flink aan de bak om de nul te houden.
Na de hervatting was Rick Medema tot tweemaal toe gevaarlijk voor het doel van Cambuur. Eerst schoot hij in kansrijke positie naast waarna hij wederom voor verwarring stichtte in de defensie van de tegenstander. In het laatste gedeelte van de wedstrijd gingen beide teams op jacht naar de overwinning. Een vrije trap van Cambuur raakte nog de lat terwijl een inzet van de gasten net het doel miste. Zo werd met een doelpuntloos gelijkspel van het veld gestapt.