string(9) "claudebot"

Ongekende rust op de transfermarkt.

Dinsdag 31 augustus 2010 om 14:21

In de 296ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen uitwedstrijd tegen Willem II, gaat hij in op de aanstaande sluiting van de transfermarkt en kijkt hij vooruit naar het weekend, waarin een buitenlands oefenduel met KV Mechelen op het programma staat.

“Nadat we tegen De Graafschap de eerste thuisoverwinning boekten, is daar afgelopen vrijdag in Tilburg tegen Willem II direct de eerste uitoverwinning van dit seizoen op gevolgd. Dat dit geen vanzelfsprekendheid was, bleek wel uit de statistieken, die vooraf uitgemeten werden belicht. Met de 3-0 zege zijn we daar nu weer vanaf en hebben we – het belangrijkste – een prima resultaat geboekt. Met twee gelijke spelen én twee overwinningen zijn we dit seizoen nog altijd ongeslagen in de Nederlandse competitie. Na een Eredivisie-loos voetbalweekend wachten ons twee thuiswedstrijden, tegen respectievelijk FC Utrecht en Excelsior. Voor beide competitieduels is de kaartverkoop inmiddels van start gegaan. Klik hier voor het aanschaffen van een toegangskaart.”
Bezetting
“Vanuit het publiek kregen we vragen over de bezetting van ons stadion in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Wij konden al voor het weekend melden dat dit duel was uitverkocht. Niettemin was duidelijk te constateren dat op het ereterras nog diverse lege plekken waren. Dat klopt. Het betreft hier businessseats en nog niet alle commerciële plaatsen zijn verkocht. Het bezoekersaantal dat wij op de persconferentie melden, is het aantal verstrekte kaarten. We hebben nog een paar honderd vrije plaatsen op de hoofdtribune en de commerciële afdeling is druk doende ook deze stoelen nog aan de man te brengen.”
Interlandvoetbal
“Vanwege interlandvoetbal liggen de meeste Europese competities op het hoogste niveau komend weekeinde dus stil. Normaliter betekent dit ook voor de selectie van FC Groningen –uiteraard op de internationals na – even rust en de mogelijkheid de accu weer volledig op te laden. Dit keer echter niet. Bij de overname van Jonas Ivens van KV Mechelen is met de Belgische club overeengekomen, dat wij een oefenwedstrijd zouden komen spelen in België.”
“Dit duel in het stadion met de legendarische naam ‘Achter de Kazerne’ is geprogrammeerd op zondagmiddag 16.00 uur. Voor Ivens is dit natuurlijk een leuke wedstrijd en ook voor veel van onze supporters is het uitstapje naar Mechelen een mooi uitje. Binnen de selectie van trainer Pieter Huistra zullen de spelers die voor de diverse nationale teams op pad zijn dus ontbreken. Wie het betreft en waar zij spelen, kunt u hier lezen op deze website.”
Transferwindow
“Vanavond (dinsdag – red.), precies om middernacht, sluit ook weer het transferwindow. Voorgaande jaren kenden we in Euroborg nog wel eens hete zomers en draaide FC Groningen tot op het laatste moment volop mee in de transfercarrousel. Hoe anders is het dit jaar. Er heerst een serene rust en dit keer lijkt het ook geen stilte voor een nog nakende storm, al weet je het in de voetballerij nooit. Het zou ons in elk geval onaangenaam verrassen als er nu in de laatste uren van het transferwindow nog bijzondere dingen zouden gebeuren.”
“Al bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen hadden wij onze selectie rond. Een paar spelers mocht met onze instemming nog uitzien naar een andere werkgever en in die periode zijn er dan ook nog twee vertrokken, te weten Serhat Koç, verhuurd aan Cambuur Leeuwarden, en Michael Jansen, naar BV Veendam. Mogelijke concrete belangstelling voor andere spelers is er niet geweest. Wij zijn dan ook zeer tevreden dat wij in alle rust verder kunnen werken en we met een kwalitatief én kwantitatief sterke selectie het verdere verloop van het seizoen tegemoet kunnen gaan. De duidelijkheid die er vanaf de allereerste training is geweest, heeft zeer wel mogelijk bijgedragen tot de prima seizoensstart.”
Ameland
“Morgen (woensdag – red.) volgt op Ameland de slotclinic, voor een groot deel onder leiding van een ruime afvaardiging van onze jeugdtrainers. Alle kinderen op Ameland zijn hiervoor uitgenodigd. Zoals waarschijnlijk bekend, was het Waddeneiland de afgelopen drie seizoenen rugsponsor op het uitshirt van FC Groningen. Met de afsluitende bijeenkomst op Ameland wordt de samenwerking officieel afgesloten. Wij kijken met warme gevoelens terug op het partnerschap. Zoals wellicht bekend is DAS uit Amsterdam de opvolger van Ameland op de achterzijde van de uitshirts.”
FC Groningen Junior Club
“Komende weekeinde wordt in Eelde weer het jaarlijkse bloemencorso gehouden. Het thema van dit jaar is ‘Alles Kidz’ en daarom is de FC Groningen Junior Club uitgenodigd om met een promotiestand aanwezig te zijn. Uiteraard is Groby ook van de partij om met kinderen op de foto te gaan. De Junior Club is tussen 13.00 uur en 17.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en nieuwe leden in te schrijven. Leden die zich ter plekke inschrijven ontvangen een gratis T-shirt van de Junior Club. Kinderen die al lid zijn, ontvangen op vertoon van hun pasje een mooie fotokaart van de eerste selectie. Kijk voor meer informatie over het bloemencorso op www.bloemencorso-eelde.nl en kom langs bij de promotiestand.”
Trainerscursus
“Volgende week maandag bezoeken cursisten van de trainerscursus TC1 Euroborg. Ondergetekende zal bij de ontvangst een openingswoord houden in de ABN AMRO Business Corner. Daarna is er een vol programma bij FC Groningen voor de aankomende trainers.”
“Met de mededeling dat het stadion vrijdag is gesloten in verband met een personeelsuitje van FC Groningen, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

21 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

24 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus