string(9) "claudebot"

Oldenbandringh financieel manager; Klaver commercieel directeur.

Vrijdag 27 januari 2012 om 12:20

FC Groningen heeft drs. Marc-Jan Oldenbandringh RA benoemd tot financieel manager. Hij wordt vanaf 1 april aanstaande toegevoegd aan het directie- en managementteam van FC Groningen en hij gaat leiding geven aan de financiële afdeling van de club.

Oldenbandringh (38) is sinds 1 januari 2006 controller bij FC Groningen en heeft in die functie inmiddels meer dan zes jaar nauw samengewerkt met scheidend financieel directeur Erik Mulder. Voor zijn overstap naar FC Groningen was Oldenbandringh ruim zes jaar lang werkzaam bij Deloitte accountants. Oldenbandringh is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen (RuG). FC Groningen gaat per direct op zoek naar een nieuwe controller.
Tevens stelt de club per 1 februari 2012 Robbert Klaver aan als commercieel directeur van FC Groningen. De huidige commercieel manager wordt vanaf die datum toegevoegd aan het directieteam, dat thans onder leiding staat van algemeen directeur Hans Nijland en financieel directeur Erik Mulder.
FC Groningen heeft niet alleen nationale, maar ook gezonde internationale ambities. Onder meer met hoofdsponsor RWE/Essent en de Energy Valley Topclub heeft de club al internationaal opererende partijen aan zich weten te binden. In die contacten is het gewenst dat FC Groningen beschikt over een commercieel directeur. Klaver is sinds 2008 commercieel manager bij FC Groningen.
De Raad van Commissarissen en algemeen directeur Hans Nijland laten weten uitermate tevreden te zijn met de invulling van de nieuwe organisatiestructuur. Nijland kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. “Het aanstaande vertrek van mijn collega-directeur Erik Mulder dienden wij op een goede en adequate wijze op te vangen. Met de promotie van zijn rechterhand Marc-Jan Oldenbandringh tot financieel manager naar het directie- en managementteam en het verzwaren van de functie van Robbert Klaver tot commercieel directeur, denken wij de organisatie weer op het gewenste niveau te hebben. Niet alleen op het veld zijn wij een club die talenten de kans geeft zich door te ontwikkelen, ook daarbuiten geven wij de mensen de mogelijkheid zich te ontplooien en door te groeien binnen onze organisatie. Dat is een mooi gegeven en draagt bij tot een stabiel fundament onder de club.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jos vs. Bacuna: Game on!

6 dagen geleden

VAN EIGEN BODEM met JIULIE BUIGEL: ‘MENSEN ZEGGEN DAT IK EEN NEUSJE HEB VOOR DE GOAL’

6 dagen geleden

Tiemen Werksma genomineerd als Leonardo Hotels Strijder van het Jaar