string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Oefennederlaag tegen Sparta Rotterdam: 0-1.

Donderdag 08 oktober 2015 om 17:14

FC Groningen heeft donderdagmiddag op Sportpark Corpus den Hoorn met 1-0 verloren van Sparta Rotterdam. Thomas Verhaar scoorde na een klein uur de enige en winnende treffer.

In de aanloop naar het vrije interlandweekeinde had FC Groningen Sparta Rotterdam bereid gevonden om als oefentegenstander op te treden. FC-trainer Erwin van de Looi had niet de beschikking over internationals Albert Rusnak, Mimoun Mahi en Hans Hateboer. Rasmus Lindgren was wegens een blessure niet beschikbaar en verder kwamen ook Simon Tibbling, Hedwiges Maduro en Abel Tamata niet in actie.
Na een klein kwartier spelen kreeg FC Groningen, onder toeziend oog van oud-FC’er Maikel Kieftenbeld, een strafschop tegen toen Lorenzo Burnet een overtreding beging op oud-FC’er Paco van Moorsel. De strafschop van de voet van aanvoerder Thomas Verhaar werd gestopt door doelman Sergio Padt. Na de rust kwamen er twee invallers binnen de ploeg: Johan Kappelhof en Michael de Leeuw vervingen Etiënne Reijnen en Bryan Linssen.
Na twaalf minuten spelen kwam de enige goal van de wedstrijd voort uit een fout achterin bij FC Groningen. Sherjill MacDonald gaf een voorzet op Verhaar die de 0-1 kon aantekenen. Met nog twintig minuten op de klok werden Danny Hoesen en Desevio Payne afgelost door Glenn Bijl en Dino Islamovic. Voor de laatstgenoemde betekende de invalbeurt zijn eerste speelminuten in lange tijd.
FC Groningen kreeg in de tweede helft nog enkele mogelijkheden op de gelijkmaker. Zo kreeg Danny Hoesen twee kopkansen en probeerden Tom Hiariej en Juninho Bacuna het uit de tweede lijn. In de extra tijd kwam Jarchinio Antonia nog een teenlengte tekort bij de beste mogelijkheid van de thuisclub. In de 0-1 stand kwam geen wijziging meer. Zaterdag 17 oktober hervat Groningen de Eredivisie, thuis tegen Willem II. Sparta speelt een dag later tegen FC Oss.

Opstelling FC Groningen
Padt; Payne (69’ Bijl), Reijnen (46’ Kappelhof), Larsen, Burnet; Bacuna, Drost, Hiariej; Antonia, Hoesen (69’ Islamovic), Linssen (46’ De Leeuw).
Rest bank: Van der Vlag, Tibbling, Oldenburger, Veendorp, De Vos.
Score: 57’ Verhaar (MacDonald) 0-1
Bijzonderheid: 14’ Padt stopt strafschop van Verhaar

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’