string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nog enkele vraagtekens voor zondag.

Vrijdag 28 januari 2011 om 15:24

FC Groningen speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Er is nog een drietal vraagtekens in de selectie van trainer Pieter Huistra. De fitheid van Danny Holla, Jonas Ivens en Thomas Enevoldsen wordt zaterdag nog onder de loep genomen.

In de afgelopen week gingen de duels met FC Twente en FC Utrecht nipt verloren. Het derde treffen in de reeks van drie is de uitwedstrijd tegen aartsrivaal sc Heerenveen. Afgelopen woensdag is de selectie niet geheel ongeschonden uit de bekerstrijd gekomen. “Jonas Ivens, Danny Holla en Thomas Enevoldsen kampen met lichte pijntjes. Zaterdag zullen we bekijken of deze spelers inzetbaar zijn. Voorlopig werken we met een groep van 21 spelers naar het duel toe. We willen alleen spelers opstellen die honderd procent fit zijn.”
Helft gespeeld
Door de flinke nachtvorst moest FC Groningen vrijdagochtend uitwijken naar het kunstgras van de VV Haren. “Morgenochtend hopen we op het hoofdveld in Euroborg te kunnen trainen. Daarvoor moet het verwarmingsketeltje er nog wel even aardig aan trekken.”
Naast de lichte kwetsuren van het genoemde drietal, was er ook positief nieuws te melden over diverse spelers: “Nicklas Pedersen en Tim Sparv hebben na hun blessures weer een helft gespeeld. En ze zijn daar goed doorheen gekomen. Beiden zijn nu fit genoeg om eventueel in aanmerking te komen voor een basisplaats. We hebben daarvoor mensen nodig die scherp aan de start staan.”
Pittige wedstrijd
Na twee nederlagen gaat Groningen zondag weer eens op jacht naar drie punten: “Het is een hele belangrijke wedstrijd. Je proeft aan de spelersgroep dat het na twee wedstrijden weer eens tijd wordt om te winnen. Bij de uitwedstrijd tegen Utrecht hebben we bij vlagen goed onder de druk uitgespeeld. En dat is iets wat we de afgelopen dagen ook weer veelvuldig hebben belicht.”
“Soms zijn er momenten dat het niet lukt en dat moeten we ook accepteren. De intentie moet wel hetzelfde blijven. En we houden absoluut aan die lijn vast. We gaan zondag weer met lef en durf spelen. Het wordt een pittige wedstrijd. Het besef bij de groep is er da het een speciale wedstrijd is. Vooral omdat er veel extra aandacht is voor het duel. Als Fries ben ik afkomstig uit Drachten, precies tussen Groningen en Heerenveen in. Daar is zo’n driekwart voor Heerenveen, maar zijn er ook voldoende mensen die elke twee weken naar Euroborg afreizen. Voor mijzelf is de keuze tussen beiden er nooit geweest. FC Groningen is van jongs af aan ‘mijn club’. Als speler, jeugdtrainer en nu als hoofdtrainer.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’