string(9) "claudebot"

Nog een spannende week op de transfermarkt.

Dinsdag 24 januari 2012 om 14:29

In de 363ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de competitie en laat hij vooral zijn licht schijnen op de laatste week van het tussentijdse transferwindow.

“Met de 2-1 thuisoverwinning op Heracles Almelo zijn we afgelopen zondag de tweede seizoenshelft in 2012 uitstekend van start gegaan. Het was een boeiende wedstrijd en we zijn heel blij met de drie punten, want Heracles heeft opnieuw aangetoond een uitstekende ploeg te hebben. Door de resultaten van afgelopen weekeinde zijn veel clubs weer naar elkaar toegeschoven in de stand op de ranglijst. De Eredivisie blijft vanwege de spanning een zeer aantrekkelijke competitie en dat is mooi voor de talloze voetbalfans in Nederland. Zondagmiddag krijgen wij een interessante test voor de kiezen. In de Grolsch Veste treffen we kampioenskandidaat FC Twente.”
Transferwindow
“Het wordt sowieso een spannende week. Zoals bij de meeste mensen waarschijnlijk wel bekend, hebben clubs tot en met 31 januari de mogelijkheid de selectie te versterken. Daarna sluit het tussentijdse transferwindow. Zo’n transferperiode zorgt altijd voor rumoer en geruchten. Ook onze spelers worden talloze keren genoemd in artikelen in kranten, maar met name op internet. Vooral op voetbal- en fansites wordt druk gespeculeerd over mogelijke transfers en elk bericht wordt als een hele of halve waarheid gezien.”
“Wij hebben vanaf deze plaats al eens eerder aangegeven dat het voor ons onmogelijk – en ook onwenselijk – is op elk bericht te reageren. Als we op elke naam of club zouden moeten reageren, blijven we bezig. Niet alleen dit transferwindow, maar ook in de zomerperiode. Daarnaast ondermijnen we bij het vrijgeven van informatie mogelijk onze onderhandelingspositie bij een potentiële transfer.”
“Er is ons veel aan gelegen de selectie zoals er die nu staat intact te houden. Wij kijken zelf nog naar een toekomst-gerichte mogelijkheid om de opengevallen plaats van Danny Holla, die wij vorige week hebben verhuurd aan VVV-Venlo, in te vullen. Dat zal echter niet eenvoudig worden. Kortom: we moeten afwachten tot 1 februari en dan kunnen we pas met zekerheid zeggen met welke selectie we de tweede seizoenshelft op jacht gaan naar Europees voetbal.”
Pepernotenactie
“Afgelopen zondag was een bijzondere dag voor Willem Rietman. De 10-jarige jongen uit Tynaarlo heeft in november 2011 meegedaan aan de Pepernotenactie van de FC Groningen Junior Club, waarbij de opbrengst voor Make-A-Wish Nederland was. Willem verkocht maar liefst 513 zakken pepernoten en daarmee haalde hij een bedrag op van € 769,50. Als beloning voor deze beste prestatie zag Willem afgelopen zondag zijn wens uitkomen: hij mocht rondom de wedstrijd zij aan zij lopen met clubmascotte Groby.”
In vervulling
“Willem liep met Groby tijdens de warming up op het veld, begroette de supporters en als afsluiting liepen Groby en Willem hand-in-hand als eerste het veld op bij de spelersopkomst. ‘Een dag om nooit meer te vergeten’, liet Willem ons weten. Wij zijn op onze beurt blij dat we zijn wens in vervulling hebben kunnen laten gaan en dat heeft-ie zelf verdiend door zijn bijdrage aan de Pepernotenactie.”
Pendelbusdienst
“Afgelopen zondag hebben onze supporters voor de eerste keer gebruik kunnen maken van een extra pendelbusdienst van Arriva Touring. Tijdens de eerste seizoenshelft zijn we al gestart met een pendelbusdienst vanaf P&R Hoogkerk. Deze service wordt vanwege het succes tot en met het einde van dit seizoen uitgebreid met een tweede opstapplaats bij P&R Haren. Bij thuiswedstrijden rijdt er vooraf en na afloop om de 10 minuten een bus naar en van Euroborg om de bezoekers af te zetten en op te halen bij de bushalte aan de Boumaboulevard voor het stadion. De kosten voor deze service bedragen 2,50 euro per persoon voor een retourtje.”
Proefperiode
“FC Groningen en Arriva Touring hopen dat veel supporters van deze mooie gelegenheid om op een goede, snelle manier bij het stadion te komen op wedstrijddagen gebruik maken. De pendelbusdienst is een nieuw initiatief. Aanvankelijk liep de proefperiode tot de winterstop, maar vanwege de positieve reacties hebben de partijen besloten de proef te verlengen en uit te breiden met een extra opstapplaats tot en met het einde van het huidige voetbalseizoen.”
Clublied
“Vorige week hebben onze supporters gevraagd mee te denken en te werken aan het zogenaamd ‘oppimpen’ van ons traditionele clublied ‘Laat ons weer eens juichen’. Wij zouden graag zien dat bij de opkomst van de spelers het clublied massaal wordt meegezongen, zoals dat in veel stadions in bijvoorbeeld Engeland ook het geval is. We roepen fans dan ook op om met behoud van de bestaande tekst en melodielijn – we willen tradities namelijk wel graag in ere houden – om suggesties aan te dragen voor een versie, die makkelijker zal leiden tot het meezingen ervan.”
Suggesties
“Overigens zijn ook andere suggesties hoe ons clublied massaal kan worden meegezongen van harte welkom. Inzenden is mogelijk tot 1 mei 2012 en kunnen onder vermelding van ‘Laat ons weer eens Juichen’ per CD worden toegezonden naar FC Groningen, Postbus 1399, 9701 BJ Groningen. Suggesties of MP3’s kunnen ook per e-mail worden toegezonden aan supporterszaken(at)fcgroningen.nl.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus