TROTS VAN HET NOORDEN
  Volg ons ook hier: TwitterFacebookYoutubeFlogsGoogle+

  ‘Nog 14 speelronden te gaan, niet doemdenken’

  29-01-13 - 14:25 - Categorie: Home featured, Nieuwsbrief Hans Nijland

  In de 414de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de verloren uitwedstrijd tegen N.E.C., kijkt hij vooruit naar het duel met AZ, laat hij zijn licht schijnen op het naderende einde van de tussentijdse transferperiode en benoemt hij de activiteiten van deze week.

  AD

  “Voor de derde keer op rij verloren we afgelopen zondag een wedstrijd in competitieverband waarbij we opnieuw niet de mindere ploeg waren. De 2-1 nederlaag tegen N.E.C. in Nijmegen was dan ook frustrerend. Hoewel we onze ogen niet sluiten voor de realiteit, heeft het geen zin om te doemdenken. Er zijn nog veertien speelronden te gaan en daarin kan nog van alles gebeuren. De hele brede middengroep van clubs die elkaar beconcurreren, loopt van plek 7 tot en met 16.”

  Slechts 3 euro
  “Daar staat ook AZ tussen, onze tegenstander komende zaterdagavond in Alkmaar. Opnieuw een pittige uitdaging. We kunnen in deze fase van de competitie iedere steun hard gebruiken. Voor het uitduel met AZ bestaat voor supporters de mogelijkheid een kaartje te kopen voor slechts 3 euro. De busreis kost 22,50 euro. Het toegangsbewijs is zo goedkoop omdat AZ dit als tegenprestatie biedt voor het feit dat wij al sinds twee seizoenen collega clubs de mogelijkheid geven voor aanvang van de competitie afstand te doen van een deel van het voor hen bestemde gastenvak, de vakken OO en PP.”

  “Bezoekende supporters mogen in dat geval gratis naar binnen in het deel van het gastenvak in Euroborg dat over blijft. Wij kunnen op onze beurt de beschikbaar gekomen extra stoelen in OO en PP verkopen aan eigen supporters. Een win-win-situatie voor beide clubs. AZ hanteert zaterdag als geste naar onze supporters toe een toegangstarief van slechts 3 euro. Zaterdag reist ook een bus van FC Groningen Junior Club met de FanTour mee naar Alkmaar.”

  Versterking
  “Om ons heen horen we de roep om versterking, maar daarin kunnen we heel duidelijk zijn: we hebben hier alleen baat bij als we een speler kunnen aantrekken van wie wij redelijkerwijs mogen aannemen dat hij direct van toegevoegde waarde is binnen onze selectie én die bovendien past in ons financiële plaatje. Buiten het aantrekken van Rasmus Lindgren is dit niet aan de orde. Dit betekent dan ook dat we dit seizoen zullen afmaken met de huidige selectie en wij hebben er nog steeds alle vertrouwen in dat deze spelersgroep onder aanvoering van onze huidige technische staf tot resultaat kan komen.”

  “Om sportief succes te boeken hebben wij onder andere Virgil van Dijk hard nodig. Daarom hebben wij als clubleiding besloten andermaal niet in te gaan op een bieding van de Engelse club Brighton & Hove Albion FC. Wij vinden het met het oog op onze sportieve ambities op dit moment niet wenselijk een speler van het kaliber Van Dijk tussentijds te verkopen. Wat ons betreft behoort hij dus ook na 31 januari, als het tussentijdse transferwindow sluit, tot de selectie van FC Groningen.”

  Kaartverkoop RKC
  “De eerstvolgende thuiswedstrijd van FC Groningen is op zaterdag 9 februari tegen RKC Waalwijk. Voor dit – en de daarop volgende drie thuisduels – hebben wij in samenwerking met Marketing Groningen een extra kaartverkooppunt, namelijk bij de VVV-winkel op de Grote Markt. De voorverkoop bij de VVV begint op de maandag voor een thuiswedstrijd. In het geval van RKC dus volgende week maandag, 4 februari. Bij de VVV zijn uitsluitend kaarten verkrijgbaar voor de Piet Fransen Tribune en de Koeman Tribune. Via deze website loopt de reguliere verkoop al voor alle beschikbare kaarten voor de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.”

  FC Groningen Junior Club
  “De eerste activiteit van de FC Groningen Junior Club in het nieuwe jaar staat morgenmiddag (woensdag – red.) op het programma en is gericht op de jongste leden. Kinderen tot en met 6 jaar kunnen dan gratis Nijntje de film bezoeken in Wolff bioscoop in Euroborg. Ongeveer 70 jonge kinderen zullen samen met een ouder, verzorger en broertje of zusje bij deze familiefilm aanwezig zijn. Nijntje de film begint woensdagmiddag om 13.30 uur en opgeven kan nog via de website van de FC Groningen Junior Club.”

  Forum
  “Vrijdagavond zal ondergetekende zitting nemen in een forum bij vv Erica. Ook mijn collega van FC Twente, Joop Munsterman, zal onderdeel uitmaken van het forum in Erica.”

  Efteling
  “Binnenkort staat de voorjaarsvakantie al weer voor de deur en voor supporters van betaald voetbalclubs is er een aantrekkelijke aanbieding van de Efteling. Dit prachtige recreatiepark in het Brabantse Kaatsheuvel is vanaf dit seizoen ‘official sponsor van de winterstop’ en wil daarom alle voetbalfans uitnodigen voor de zogenaamde ‘Eredivisie Dagen in de Efteling’. Tijdens deze bijzondere dagen, die worden gehouden van woensdag 13 februari tot en met vrijdag 1 maart, staat de Efteling in het teken van voetbal. Speciaal voor supporters is de toegangsprijs in de genoemde periode geen 32 euro, maar slechts 16 euro per persoon. Kijk voor tickets op www.eredivisielive.nl/efteling en bezoek de Eredivisie Dagen in de Efteling.”

  Helden van Amstel
  “In samenwerking met de organisatie van De Helden van Amstel en het bedrijf Tribe is het Organisatiebureau FC Groningen gelukt om het evenement De Helden van Amstel LIVE! komend jaar te laten plaatsvinden op parkeerplaats P2 naast Euroborg. Op zaterdag 7 september keert De Helden van Amstel LIVE! voor het derde achtereenvolgende jaar terug naar Groningen en kaarten zijn nu al te bestellen via www.heldenvanamstel.nl. Organisatiebureau FC Groningen speelt bij de totstandkoming van dit evenement een belangrijke rol.”

  “Tot volgende week!”


  Volgende Wedstrijd

  Volgende wedstrijd

  VitesseFC Groningen

  Zaterdag 1 oktober 18:30 uur