string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nijhuis arbiter Johan Cruijff Schaal.

Woensdag 29 juli 2015 om 15:48

Bas Nijhuis is door de KNVB aangewezen als scheidsrechter voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, aankomende zondag in de Amsterdam ArenA. Bekerwinnaar FC Groningen neemt het in de openingswedstrijd van het seizoen 2015/2016 op tegen landskampioen PSV. Het eerste fluitsignaal van Nijhuis klinkt om 18.00 uur.

De 38-jarige arbiter wordt in de hoofdstad geassisteerd door assistent-scheidsrechters Rob van der Ven en Charl Schaap. Angelo Boonman fungeert als vierde official, terwijl Kevin Blom en Pol van Boekel zijn aangesteld als vijfde en zesde official. Tijdens het duel wordt er tevens gebruik gemaakt van doellijntechnologie. Mocht er na 90 minuten voetbal een gelijke stand op het scorebord staan, worden er direct strafschoppen genomen. De KNVB besloot vorig jaar om de verlenging bij dit duel af te schaffen.
 
Nijhuis fluit FC Groningen zondag voor de 38ste keer in zijn carrière en maakte bijna tien jaar geleden zijn debuut bij een wedstrijd van de FC in het Oosterpark. FC Groningen was toen met 1-0 te sterk voor RBC Roosendaal. Veertien maal zegevierde de Trots van het Noorden onder leiding van de scheidsrechter uit Enschede, vijftien maal trok het aan het kortste eind. Voor Nijhuis is het de eerste keer dat hij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal arbitreert.
FC Groningen wordt in de Amsterdam ArenA gesteund door ruim vierduizend supporters. De wedstrijd is vanaf 18.00 uur eveneens live te volgen op het open net van FOX. Op FOX Sports is tevens een ruime voorbeschouwing te zien. RTV Noord doet op Radio Noord live verslag van het duel om de eerste tastbare prijs van het seizoen 2015/2016.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’