Nederlagentoernooi: winst A-junioren in Musselkanaal.

Dinsdag 06 november 2012 om 12:03

De ploeg van trainer Paul Raveneau won het derde duel in het Nederlagentoernooi met ruime cijfers.

MUSSELKANAAL 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Robby Holder (2.), 0-2 Liban Abdulahi (15.), 1-2 (49.), 1-3 Liban Abdulahi (57.), 2-3 (66.), 2-4 David van der Pol (68.), 2-5 Robby Holder (78.), 2-6 Robby Holder (80.)

opstelling FCG A1 Joey Potveer, Marlon Lugtenberg, Jesse Renken, Joost Hommenga, Tolgahan Cicek, Aleksandar Jankovic, Alexander Christovao, Christian Rodriguez, David van der Pol, Liban Abdulahi, Robby Holder. Wissels: Jafar Arias, Firosan Ademi, Michel Bakker.
In een regenachtig Musselkanaal begon FC Groningen/Cambuur A1, aangevuld met enkele spelers uit het beloftenteam, sterk aan de wedstrijd. Al na twee minuten scoorde Robby Holder met een hakje, en uit een hoekschop van Liban Abdulahi, de openingstreffer. Na een kwartier spelen werd de voorsprong verdubbeld. Uit een aanval via Tolgahan Cicek en Holder trof Abdulahi doel. De gasten kregen met name via Holder en Alexander Christovao diverse mogelijkheden op meerdere treffers. Zo miste Holder in de slotfase voor rust nog een goede kans. Uit de mooiste aanval van de eerste helft wist de aanvaller de bal op aangeven van Marlon Lugtenberg niet binnen te werken.
Na de hervatting was de eerste kans dan wel voor de FC, het was de thuisploeg die echter scoorde. Toch werd de schade vrij snel daarna weer hersteld. De doelman liet een voorzet van Christovao los waarna Abdulahi zijn tweede goal van de avond kon scoren. Opnieuw kwam Musselkanaal terug in de wedstrijd maar in de resterende speeltijd stelde FCG dan toch orde op zaken. Een pass van Firosan Ademi werd door David van der Pol binnengetikt waarna Robby Holder met twee afstandsschoten de eindstand op 2-6 bepaalde. De afsluitende penaltyreeks werd gewonnen door Musselkanaal (5-3). Joost Hommenga en Firosan Ademi misten vanaf elfmeter, Liban Abdulahi, Jafar Arias en Tolgahan Cicek schoten wel raak.