Nederlagentoernooi: inhaalrace A-junioren niet bekroond.

Dinsdag 19 maart 2013 om 12:43

De ploeg van trainer Paul Raveneau leed op het Nederlagentoernooi haar derde nederlaag in zeven wedstrijden.

GIETEN 4-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (3.), 2-0 (28.), 3-0 (43.), 3-1 Tigran Gazarjan (60.pen.), 3-2 Jafar Arias (71.), 3-3 Jafar Arias (77.), 4-3 (90.)

opsteling FCG A1 Joey Potveer, Glenn Bijl, Erwin Niezemuller, Marciano van Leyenhorst (30.Marlon Luchtenberg, testspeler vv De Weide), Tolgahan Cicek, Thijs Gerlofs (46.Desevio Payne), Jafar Arias, Liban Abdulahi (46.Aleksandar Jankovic), Reinier de Groene (testspeler sv Urk), Tigran Gazarjan, Firosan Ademi.
De thuisploeg, uitkomende in de vijfde klasse van het zondagvoetbal, nam via een rake kopbal al snel de leiding. De Groningers kregen vervolgens diverse mogelijkheden maar de meeste schoten misten doel. Zo leverden pogingen van Jafar Arias, Firosan Ademi en Tolgahan Cicek niets op. Een schot van Ademi werd na voobereidend werk van testspeler Reinier de Groene gekeerd door de doelman. Na bijna een half uur spelen verdubbelde de thuisploeg verrassend de voorsprong. FCG probeerde het daarna wel maar zag schoten van Arias en Tigran Gazarjan naast gaan. Twee minuten voor rust werd het zelfs 3-0 voor de tegenstander na een bijzonder fraaie lob over doelman Joey Potveer.
Gieten, koploper in de Vijfde Klasse E met een ongekend doelsaldo van 92 voor en 3 tegen, speelde fel en met veel beleving. Na rust was FCG wel productief waardoor de wedstrijd een ongekend spannend verloop kreeg. Tigran Gazarjan benutte een strafschop en bracht daarmee na een uur spelen de gasten terug in de wedstrijd. Dankzij twee doelpunten van Jafar Arias werd het zelfs nog gelijk. In de allerlaatste minuut sloeg de thuisploeg echter alsnog toe waardoor FC Groningen/Cambuur de inhaalrace niet beloond zag. De strafschoppenserie eindigde daarna in 4-4.