string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Nederlaag met perspectief voor FC.

Donderdag 19 mei 2011 om 22:58

FC Groningen heeft donderdagavond met 3-2 verloren van Heracles Almelo en moet daardoor komende zondag in Euroborg minimaal één keer vaker scoren dan de nummer 8 van de Eredivisie. Jonas Ivens en Leandro Bacuna zorgden tweemaal voor de aansluitingstreffer. De stand bij rust was 2-1.

Bij FC Groningen stonden dezelfde elf aan de aftrap als vier dagen eerder in de thuiswedstrijd tegen PSV. In het eerste kwartier kwam de FC al snel op achterstand toen Everton zag hoe Samuel Armenteros in een kluwen van spelers in het vijfmetergebied het meest alert was en 1-0 aantekende. Aan de overkant voorkwam doelman Pasveer van Heracles dat Leandro Bacuna uit een voorzet van Dusan Tadic kon scoren. Na precies een kwartier spelen kreeg Darl Douglas de bal aangespeeld van Birger Maertens en kon hij na een lange solo met een afstandsknal (met stuit) de 2-0 aantekenen.
De FC liet zich niet uit het veld slaan en kwam binnen twee minuten reeds met de aansluitingstreffer. Petter Andersson zette de aanval op, zijn landgenoot Fredrik Stenman gaf prima breed op de mee opgekomen Jonas Ivens die keurig de 2-1 binnenschoof. Het duel werd daarna iets grimmiger. Maikel Kieftenbeld, Fredrik Stenman en Andreas Granqvist gingen op de bon bij scheidsrechter Jan Wegereef en ook Mark Looms van Heracles kreeg geel. De beste kans in het tweede deel van de eerste helft was voor Armenteros die op aangeven van Overtoom zag hoe Luciano deze keer wel redding bracht.
In de tweede helft werd het vuren namens beide ploegen geopend door respectievelijk Leandro Bacuna en Mark-Jan Fledderus die over en in de handen van Luciano schoten. In de 56ste minuut scoorde Armenteros uit een corner van Mark-Jan Fledderus koppend de 3-1. Nu liet de tegentreffer evenwel nog korter op zich wachten. Leandro Bacuna schatte een assist van specialist Dusan Tadic op waarde en bepaalde de eindstand na 57 minuten op 3-2.
Een minuut later had Bacuna zomaar de gelijkmaker voor zijn rekening kunnen nemen. Hij had bij het inschatten van een hoge bal schijnbaar last van tegenlicht van de stadionlampen en zag hoe doelman Pasveer in de achtervolging alsnog redding kon brengen. Zo bleef de stand 3-2. In de slotfase maakte Heracles nog het meeste aanspraak op een treffer. Fledderus raakte nog eens de lat en Douglas werd van scoren afgehouden in de scrimmage.
In het slotkwartier kwamen Oluwafemi Ajilore en Danny Holla binnen de lijnen en moest Maikel Kieftenbeld met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd voortijdig douchen. Een halve omhaal van Everton in de tweede minuut voor tijd en een kans voor diezelfde Braziliaan een minuut later hadden de uitgangspositie voor Heracles een stuk aangenamer kunnen maken. Met een kleine nederlaag en bovendien twee uitdoelpunten heeft FC Groningen een opdracht die zeker is te overzien in de eigen Euroborg.
Kaarten zijn tot en met zaterdag te koop voor 17,50 euro via de bekende kanalen. Op zondag openen de kassa’s in Euroborg om 13.00 uur voor de vrije verkoop. Morgenmiddag om 13.30 uur en zaterdag om 10.00 uur traint de FC in het eigen stadion. Zondag is Maikel Kieftenbeld niet inzetbaar. Hij mag in een mogelijke finale tegen ADO Den Haag of Roda JC wel weer meespelen. De volgende finale na Groningen-PSV begint zondag om 14.30 uur in Euroborg.

Opstelling FC Groningen
Luciano; Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman; Hiariej (85’ Holla), Sparv; Enevoldsen (92’ Veldmate), Bacuna, Tadic; Andersson (77’ Ajilore).
Rest bank: Van Loo, Metaj, Mamedov, Van Dijk.
Opstelling Heracles Almelo
Pasveer; Breukers, Maertens, Van der Linden, Looms; Quansah, Overtoom (81’ Vejinovic), Fledderus; Douglas (80’ Plet), Armenteros, Everton.
Rest bank: Telgenkamp, Rienstra, Reekers, Cairo, Ter Horst.
Toeschouwers: 8.113
Scores: 6’ Armenteros (Everton) 1-0, 15’ Douglas (Maertens) 2-0, 17’ Ivens (Stenman) 2-1; 56’ Armenteros (Fledderus) 3-1, 57’ Bacuna (Tadic) 3-2
Scheidsrechter: Wegereef
Grensrechters: Schenkels en Rutgers
Vierde official: Gözübüyük
Rode kaart (2x geel): 27 ‘ en 86’ Kieftenbeld (overtredingen op Everton en Armenteros)
Gele kaarten: 29’ Stenman (overtreding op Douglas), 35’ Granqvist (overtreding op Overtoom), 39’ Looms (overtreding op Kieftenbeld)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard