string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Michael de Leeuw vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen’.

Dinsdag 12 april 2016 om 13:36

In de 574ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de thuisoverwinning op De Graafschap, kijkt hij vooruit naar het uitduel met Feyenoord en de midweekse speelronde volgende week in de Eredivisie en laat hij weten dat Michael de Leeuw heeft besloten om niet in te gaan op de contractaanbieding van FC Groningen.

“Na de uitoverwinning in Den Haag van een week eerder hebben we afgelopen zondag ook een thuiszege weten te boeken. De 3-1 winst tegen De Graafschap was verdiend en belangrijk. Het was mooi dat de overwinning tot stand kwam in een uitverkochte Euroborg. Dat er geen kaarten meer verkrijgbaar waren geeft aan dat onze achterban ondanks de lastige fase waarin we verkeerden, vol achter de club blijft staan en dat is een prettige gedachte. Het was ook mooi om te zien dat Arjen Robben met zijn familie onze wedstrijd kwam bezoeken. Zijn betrokkenheid bij de club waar hij zijn profcarrière is gestart, is nog altijd groot. Dat siert hem en wij koesteren dat.”
Van week tot week
“Zoals spelers en staf de afgelopen periode al hebben aangegeven, bekijken we de rest van dit seizoen van week tot week en van wedstrijd naar wedstrijd. De twee zeges op rij geven natuurlijk het nodige vertrouwen en dat is een goede basis voor onze uitwedstrijd van komende zaterdagavond in Rotterdam tegen Feyenoord.”
“Volgende week wacht overigens direct al weer een midweekse speelronde in de Eredivisie. Wij spelen volgende week dinsdag om 18.30 uur thuis tegen Roda JC. Het weekeinde daarop is er namelijk geen competitievoetbal gepland in verband met de KNVB-bekerfinale.”
Vertrek
“Michael de Leeuw vertrekt na dit seizoen bij FC Groningen. Na lang wikken en wegen heeft hij de clubleiding laten weten dat hij niet ingaat op de contractaanbieding, die wij hem hebben gedaan. Hij kiest voor een nieuw avontuur bij een andere club in een andere omgeving. Wij respecteren zijn keuze en danken De Leeuw vanaf deze plaats alvast voor zijn inzet voor de club in de afgelopen jaren.”
“Met zijn enthousiasme en natuurlijk ook zijn – soms zeer fraaie – goals heeft De Leeuw de sympathie van veel mensen weten te winnen en behoorde hij tot de publiekslievelingen in Euroborg. De Leeuw heeft er na dit seizoen vier jaar opzitten in Groningen. Hij kwam in die vier seizoenen tot nu toe tot 133 officiële wedstrijden in het groen-wit en maakte daarin 54 doelpunten. Uiteraard zullen wij De Leeuw bij de laatste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo, op zondag 8 mei, in het zonnetje zetten in Euroborg en hem voor eigen publiek bedanken voor zijn verdiensten voor de club.”
Seizoenkaartenverkoop
“Zoals wellicht bekend, zijn wij inmiddels gestart met de seizoenkaartenverkoop voor het voetbalseizoen 2016/2017. Vandaag (dinsdag – red.) krijgen alle huidige seizoenkaarthouders, die hun mailbox met de informatiemail over de nieuwe seizoenkaart nog niet hebben geopend, een brochure met deze informatie in de brievenbus. Deze brochure over de seizoenkaart voor het seizoen 2016/2017 is ook op te halen bij de FanCorner.”
“De seizoenkaartenverkoop verloopt via een nieuwe website: mijn.fcgroningen.nl. Hierop is alle informatie te vinden en kunnen supporters – net als bij de losse kaartverkoop – zien welke plaatsen nog beschikbaar zijn, hebben ze de mogelijkheid tot verlengen, verplaatsen en natuurlijk direct een nieuwe seizoenkaart aan te schaffen. Kortom: alles op één centrale plek.”
Verlengen
“Een seizoenkaart is meer dan een toegangsbewijs voor de competitiewedstrijden. Het is verbondenheid met de club en het biedt tal van voordelen. Zo hebben we afgelopen zondag in het stadion al een prijs uitgereikt aan één van de eerste verlengers van de seizoenkaart voor 2016/2017. Het is mooi om te constateren dat er al weer heel wat trouwe fans hun vaste plek in Euroborg voor het nieuwe seizoen hebben gereserveerd.”
Noorderpoort Jaarprijs
“Vanavond (dinsdag – red.) zal ondergetekende in MartiniPlaza de Noorderpoort Jaarprijs uitreiken aan een Noorderpoortstudent die opvalt door het tonen van passie, vakmanschap, betrokkenheid en/of creativiteit. Er zijn in totaal twaalf studenten genomineerd voor deze prestigieuze prijs. De winnaar vertegenwoordigt Noorderpoort bij de verkiezing van ‘Uitblinker 2016’ van ‘Dit is mbo’. Met ‘Dit is mbo’ maken mbo-studenten en -docenten duidelijk hoe leuk én belangrijk het mbo is. Zo’n 40 procent van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een mbo-diploma behaald. Ruim 530.000 studenten worden opgeleid naar één van de 700 vakken en beroepen in allerlei sectoren.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’