string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Met dubbele gevoelens richting Marseille’.

Dinsdag 24 november 2015 om 14:36

In de 556ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de eerste uitoverwinning van het seizoen, kijkt hij vooruit naar de komende twee wedstrijden en benoemt hij enkele activiteiten van deze week.

“Met de verdiende 2-1 competitiezege op De Graafschap, afgelopen zaterdag in Doetinchem, hebben we onze eerste uitwedstrijd op vreemde bodem van dit seizoen weten te winnen. Na dertien speelronden in de Eredivisie staan we er prima voor in de stand op de ranglijst van de Eredivisie.”
“Zondagmiddag gaan we in de eigen Euroborg weer vol voor de winst en willen we onze ongeslagen thuisstatus uitbreiden. De tegenstander is dan ADO Den Haag. Ondanks ons drukke wedstrijdprogramma kunnen we stellen dat we ons hier zeer behoorlijk doorheen slaan. Hopelijk kunnen we dit zondagmiddag voor eigen publiek bevestigen. Voor het duel met ADO Den Haag zijn nog voldoende kaarten beschikbaar via de gebruikelijke verkoopkanalen, zonder restricties. Het aanvangstijdstip is 14.30 uur.”
Beperkt gezelschap
“Voordat het zover is reizen we morgen (woensdag – red.) met een beperkt gezelschap af naar Marseille. Donderdag wacht ons tegen Olympique de vijfde groepswedstrijd in poule F van de UEFA Europa League. We gaan met dubbele gevoelens richting Frankrijk. Om te beginnen weten we op voorhand reeds dat we niet meer kunnen overwinteren in Europa én we moeten het bovendien stellen zonder de steun van onze supporters. Dit wil echter niet zeggen dat er voor ons niets meer op het spel staat. In tegendeel.”
“Wij willen met opgeheven hoofd de Europa League verlaten en dit betekent dat we ook tegen favoriet Olympique Marseille – hoe lastig dit ook zal worden – een resultaat willen halen. Daarnaast willen we punten vergaren voor het Nederlands voetbal, met het oog op de Europese ranking van ons land. Financieel levert elk punt bovendien nog een heel aardig geldbedrag op en ook dat is niet onbelangrijk, zeker als je tevens kosten maakt.”
Boetes
“Of boetes krijgt… Zoals in ons geval voor de thuiswedstrijd tegen Slovan Liberec. De UEFA heeft ons namelijk bestraft met een geldbedrag van in totaal maar liefst 28.000 euro voor diverse incidenten rondom dit thuisduel, waaronder het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen richting het veld.”
“Wij balen hier stevig van, zeker omdat een ieder weet dat het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen ten strengste verboden is. Dat uitgerekend een deel van onze eigen supporters hun eigen club zo onnodig op kosten jaagt, is voor ons onbegrijpelijk en onacceptabel. Wij zijn voornemens de boetes, die ons zijn opgelegd, op hen te verhalen en bovendien kunnen de daders rekenen op een stadionverbod.”
Kijkcodes
“Op verzoek van FC Groningen heeft FOX Sports gratis vijfhonderd unieke kijkcodes ter beschikking gesteld aan supporters van onze club, die gedupeerd zijn door het verbod op uit-supporters bij onze Europese uitwedstrijd tegen Olympique Marseille. Het duel wordt evenmin uitgezonden op een open televisienet.”
“Afgelopen vrijdag hebben onze seizoenkaarthouders een e-mail gehad met daarin de vraag of ze belang hadden bij een unieke kijkcode om donderdagavond Olympique Marseille-FC Groningen gratis te bekijken via abonneezender FOX Sports Eredivisie. Dit gebaar van FOX Sports wordt door ons en onze fans zeer gewaardeerd en van deze mogelijkheid wordt graag gebruik gemaakt.”
Sinterklaas
“Ook dit jaar vindt er weer een Sinterklaasfeest van de FC Groningen Junior Club plaats in Euroborg. Leden tot en met 7 jaar hebben een uitnodiging ontvangen om bij dit feest aanwezig te zijn. Samen met vele Pieten wordt er vanaf 15.00 uur een feestje gevierd in de Noordlease Business Corner, die voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot feestterrein.”
“Rond 15.30 uur zal de goedheiligman zijn entree maken en is er een ‘Sinterklaas-persconferentie’. Om 16.30 uur zijn de festiviteiten voorbij en krijgt iedereen, die zich keurig heeft gedragen, een cadeautje mee naar huis. Leden die graag bij dit Sinterklaasfeest aanwezig willen zijn, maar zich nog niet hebben opgegeven, kunnen dit alsnog doen via de website van de Junior Club, onder het kopje ‘activiteiten’. Wij hopen ook dit jaar weer veel kinderen te mogen begroeten bij dit oer-Hollandse kinderfeest in Euroborg.”
Koopavond
“Indien u nog behoefte heeft aan het aanschaffen van bijvoorbeeld Sinterklaascadeautjes, dan kunt u hiervoor vanavond (dinsdag – red.) ook terecht in de FanCorner van FC Groningen bij Euroborg. Wij organiseren namelijk een speciale koopavond. Tussen 17.30 uur en 21.00 uur ontvangt iedereen bij aankoop van een product twintig procent korting, met uitzondering van reeds afgeprijsde artikelen en boeken.”
Shirtkeuze
“We beëindigen deze nieuwsbrief met de mededeling dat via onderstaande link kenbaar wordt gemaakt welke de twee winnende ontwerpen zijn voor ons nieuwe thuis- en uitshirt voor het seizoen 2016/2017. Wij bedanken alle ruim 3.900 belangstellenden voor het uitbrengen van hun stem!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’