string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Memorabele middag in Grolsch Veste: 1-2.

Zondag 30 november 2014 om 16:59

FC Groningen heeft zondagmiddag in de Grolsch Veste met 2-1 gewonnen van FC Twente. Michael de Leeuw kopte de FC naar 0-1 en Tjaronn Chery scoorde 0-2. In de slotfase maakte Luc Castaignos nog de 1-2. Na de tweede uitzege staat Groningen zevende op de ranglijst met twee thuisduels voor de boeg.

De basiself was gelijk aan de afgelopen twee wedstrijden. Op de bank maakte verdediger Desevio Payne zijn debuut bij ‘de achttien’. Al na één minuut verrichte doelman Sergio Padt een hele belangrijke redding op een schot van Hakim Ziyech. Aan de overzijde van het veld was het Jarchinio Antonia die de eerste mogelijkheid kreeg, maar ver over mikte. Na een kwartier spelen was het opnieuw Antonia die nu een dot van een kans onschadelijk gemaakt zag door de doelman van Twente.
Vier minuten later was het wel raak. Nu had Antonia de rol van aangever en kopte Michael de Leeuw in zijn honderdste Eredivisiewedstrijd zijn zevende van het seizoen en alweer zijn vijfde kopgoal van deze jaargang binnen: 0-1. De 77 meegereisde fans overstemden vervolgens zeker niet voor de enige keer de overige 29.500, die al 27 duels op rij geen thuisnederlaag van hun FC Twente in de Eredivisie hadden meegemaakt.
In de 27ste minuut was het een ‘makkelijk’ gegeven vrije trap aan Tjaronn Chery, die door het ‘slachtoffer in één keer op doel werd geschoten. Keeper Marsman wist zich er geen raad mee en via het lichaam van de goalie stuitte de bal in het doelvlak: 0-2. Een niet gering deel van het thuispubliek vond het vervolgens nodig de eigen doelman voortdurend negatief te bejegenen. Zoals trainer Erwin van de Looi vrijdag al in zijn perspraatje benoemde, was het publiek in Enschede hoe dan ook kritisch in de richting van het eigen team.
Na de pauze was het  Børven die Mokotjo verving bij de thuisclub en dachten de FC Groningen-fans terug aan de wedstrijd van ruim tien jaar geleden toen Erik Nevland zijn debuut opluisterde met een 2-1 zege in Enschede. Tot vandaag nog altijd de meest recente uitzege op FC Twente. Mimoun Mahi maakte na een klein uur zijn inmiddels vertrouwde invalbeurt en verving Jarchinio Antonia.
Bij de Tukkers kwam Ould-Chick voor Bjelland voordat invaller Mahi een dot van een mogelijkheid op 0-3 onbenut liet toen hij onzelfzuchtig in zijn ooghoek Danny Hoesen vrij dacht te zien staan. Op dat moment stond er nog vijftien minuten op de klok. Vijf minuten later moest Danny Hoesen inrukken toen Reinold Wiedemeijer hem de rode kaart toonde. Er leek alsnog weinig aan de hand voor Groningen en met Tapia en Van der Laan brachten beide trainers nog verse krachten.
Twee minuten voor tijd werd het dan toch nog even spannend. Op aangeven van Bengtsson wist Luc Castaignos de bal achter een opnieuw prima keepende Sergio Padt te krijgen: 1-2. De resterende tijd en vier minuten extra tijd kwam Groningen schadevrije door. En zo werd het een memorabele middag met drie punten in Enschede. Door de tweede uitzege van het seizoen stijgt Groningen naar de zevende plek. Komende zondag: de derby tegen Heerenveen in Euroborg. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling FC Groningen
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia (57′ Mahi), Hiariej, Kieftenbeld, Chery (87′ Van der Laan); De Leeuw, Hoesen.
Rest bank: Van der Vlag, Payne, Lindgren, Denkovski, Arias.
Opstelling FC Twente
Marsman; Martina, Bengtsson (71′ Ould-Chick), Bjelland, Schilder, Ebecilio (84′ Tapia), Ziyech, Mokotjo, Corona, Castaignos, Mokhtar (46′ Borven).
Rest bank: Kusk, Lachman, Koppers, Stevens.
Toeschouwers: 29.600
Score: 19′ De Leeuw (Antonia) 0-1, 27′ Chery (vrije trap) 0-2, 88′ Castaignos (Bjelland) 1-2.
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Overige officials: Boonman, Simons en Sanders
Rode kaart: 80′ Hoesen
Gele kaart: 33′ De Leeuw, 48′ Schilder, 49′ Martina, 90′ Castaignos, 91’ Bjelland

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’