string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Matavz: ‘Ik moet nu aansterken’.

Zondag 09 januari 2011 om 14:30

Na een trip van 16 uur arriveerde Tim Matavz zaterdagavond in het trainingskamp van FC Groningen op Tenerife. De spits was ziek geweest en reisde daarom rechtstreeks vanuit Slovenië naar de Canarische Eilanden. “Ik moet de komende dagen weer aansterken.”

Matavz was ’s ochtends om 04.00 vanuit zijn appartement in Gorica vertrokken om de vlucht van 07.30 uur naar Wenen te nemen. Dat toestel zou rechtstreeks naar Tenerife vliegen, maar er ontstonden problemen, zo vertelt Matavz. “Er was niet genoeg brandstof aan boord. Daarom moesten we een tussenlanding in Lissabon maken. Toen we weer wilden opstijgen, kregen we motorproblemen. Uiteindelijk konden we pas om ongeveer zes uur doorvliegen. Tegen achten was ik op het zuidelijk gelegen vliegveld van Tenerife en kon ik me daarna in het hotel melden.”
Vermoeid
Matavz oogt ook na een nacht slapen nog altijd bleekjes en vermoeid. “Ik ben vanaf maandag tot en met woensdag ziek geweest. Koorts, maag- en darmklachten. Ik kon niets binnen houden, was doodziek. Ik heb wel een paar kilootjes verloren, ben dus nogal verzwakt. De komende twee, drie dagen moet ik zien aan te sterken. Conditioneel moet ik ook weer sterker worden. Ik had natuurlijk vakantie en tijdens die laatste dagen werd ik dus ook nog eens ziek. Dat was niet leuk. De laatste vier dagen heb ik alleen maar mijn appartement gezien.”
Dag later
Daarom achtte de staf van FC Groningen het beter dat Matavz rechtstreeks vanuit Slovenië naar Tenerife zou vliegen als hij zich weer wat beter voelde. Dat was zaterdag het geval, een dag nadat de rest van de selectie zich op het Canarische eiland had gevestigd. Zondag deed de clubtopscorer al wel direct een gedeelte van de (voor vandaag enige) training mee, het eerste- en het slotgedeelte, een partijspel. Fredrik Stenman en Tom Hiariej, die gisteren uit voorzorg nog voortijdig afhaakten, voltooiden vandaag wel de volledige trainingssessie, die – naast het partijspel – een conditioneel karakter had, onder een stralend blauwe hemel en zomerse temperaturen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’