string(9) "claudebot"

‘Marcel Groninger ook volgend seizoen in technische staf’.

Dinsdag 15 april 2014 om 14:01

In de 474ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen thuiswedstrijd tegen NAC Breda, kijkt hij vooruit naar de komende periode, kondigt hij de contractverlenging van assistent-trainer Marcel Groninger aan en maakt hij de resultaten bekend van de diverse activiteiten, die in het teken stonden van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland.

“Het was sportief gezien een uitstekend weekend voor ons. Zelf begonnen we de 32ste speelronde in de Eredivisie vrijdagavond met een 2-1 overwinning op NAC Breda. Door de resultaten van de andere wedstrijden op zaterdag en zondag mogen we nu toch wel stellen dat deelname aan de play-offs om een Europees ticket ons nog slechts theoretisch kan ontglippen. Dat de zege op NAC met enig fortuin tot stand kwam en bovendien pas in de blessuretijd, daar malen we niet om. De apotheose in Euroborg was geweldig.”
Column
“Komend weekeinde is er in verband met de KNVB-bekerfinale geen Eredivisievoetbal. De week daarop spelen wij de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. Dit duel wordt op zondag 27 april om 14.30 uur in het Parkstad Limburg Stadion gespeeld.”
“Dat het bezoeken van een uitwedstrijd met familie of vrienden een leuk uitje kan zijn, bleek wel uit de column van Sjoerd Mossou in het Algemeen Dagblad van gisteren (maandag – red.). Daarin beschreef hij zijn avondje uit met vrienden in Groningen, inclusief een bezoek aan de wedstrijd FC Groningen – NAC in het gastenvak van Euroborg. Mossou schrijft onder meer dat de gastvrije ontvangst van bezoekende supporters in Euroborg een voorbeeld is voor de rest van Nederland. Een mooier compliment voor ons supportersbeleid is haast niet denkbaar.”
Marcel Groninger
“De goede sportieve prestaties nog daar gelaten, zijn wij zeer te spreken over onze huidige technische staf onder aanvoering van hoofdtrainer Erwin van de Looi. De voetbalvisie en –opvatting komen overeen met wat wij als club graag zien en bovendien staan de mannen voor de ontwikkeling en doorstroming van jeugdige spelers. Van de Looi heeft samen met zijn assistent Dick Lukkien nog een doorlopende verbintenis van een jaar bij de club. Het contract met de andere assistent, Marcel Groninger, loopt na dit seizoen af. Wij zijn echter verheugd te kunnen melden dat ook hij volgend seizoen nog deel zal uitmaken van onze technische staf. Wij hebben de overeenkomst met Groninger met een jaar verlengd.”
Vrijwilligers
“Voorafgaand aan de wedstrijd tegen NAC hebben we op het veld drie vrijwilligers in het zonnetje gezet. Na dit seizoen zullen Jaap en Antje van Leggelo en Roelof Westra na jaren van trouwe dienst afscheid nemen van de club. Hun jarenlange niet aflatende vrijwillige inzet voor FC Groningen is bewonderenswaardig geweest.”
Make-A-Wish Nederland
“De afgelopen dagen stonden diverse activiteiten in het teken van onze maatschappelijk partner Make-A-Wish Nederland. Zo werd er bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda vrijdagavond een collecte gehouden ten behoeve van deze stichting, die de liefste wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte vervuld. De opbrengst van de collecte bedroeg 1.737 euro.”
“Gisteravond (maandag – red.) kwam daar nog eens een brutobedrag van 74.900 euro overheen, tijdens de jaarlijkse benefietavond voor Make-A-Wish Nederland, georganiseerd door Organisatiebureau FC Groningen. Voor het vierde opeenvolgende jaar werd deze bijzondere avond gehouden in Autoborg, bij sponsorrelatie Noordlease. Tijdens de avond – die werd gepresenteerd door Jacques d’Ancona – waren er optredens van onder anderen Sandra van Nieuwland en Richard Groenendijk en werd een veiling gehouden met unieke kavels, waaronder gesigneerde voetbalshirts van Edinson Cavani en Luis Suárez.”
“Met Make-A-Wish als goed doel verleenden onder anderen Ronald en Erwin Koeman, Henk en Marianne Timmer, Bert Visscher, Hein Vergeer, Gerard Kemkers, René Eijkelkamp, Commissaris van de Koning Max van den Berg en RWE/Essent-topman Peter Terium belangeloos hun medewerking. Vanaf deze plaats willen wij hen hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de zeer geslaagde benefietavond. En Organisatiebureau FC Groningen heeft weer eens laten zien dat het ook heel goed activiteiten buiten onze eigen Euroborg weet te organiseren.”
Activiteiten
“Tot slot zijn er ook deze week nog enkele activiteiten. Zo geeft ondergetekende vanavond (dinsdag – red.) een lezing tijdens een relatieavond van Univé in Stadskanaal en spreek ik donderdagavond tijdens een bijeenkomst van de Vrouwen van Nu in Tynaarlo. Vrijdagavond ben ik aanwezig bij het B2B-diner en de veilingavond van VV Ter Leede in Sassenheim.”
“Morgen (woensdag – red.) organiseert de FC Groningen Junior Club een leuke activiteit voor haar jongste leden, waarbij de Paashaas niet mag ontbreken. Kinderen in de leeftijd tot en met 6 jaar kunnen zich ’s middags melden bij het trainingsveld van FC Groningen, bij de Mediacentrale, om hun Paashaas-diploma te halen. Verschillende onderdelen dienen daarbij voldoende te worden afgerond. Ook clubmascotte Groby is van de partij om een en ander in goede banen te leiden.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus