string(9) "claudebot"

Mahi: ‘Een grote stap vooruit’.

Vrijdag 22 augustus 2014 om 16:17

Mimoun Mahi werd vrijdagmiddag in een goed gevulde Noordlease Business Corner gepresenteerd als nieuwe aanwinst van FC Groningen. De 20-jarige aanvaller komt over van Sparta Rotterdam en kan komende zondag tegen ADO Den Haag zijn debuut maken voor de Trots van het Noorden. Mahi speelt dit seizoen met rugnummer 14.

De jonge aanvaller genoot zichtbaar van alle aandacht tijdens zijn presentatie en stelde zich netjes voor aan de aanwezigen. “Ik ben een speler die graag een actie maakt en zijn man opzoekt,” aldus Mahi. “Ik heb drang naar voren, ben doelgericht en ben behoorlijk snel.”
Voetballende ploeg
“Er waren meer clubs geïnteresseerd, maar ik denk dat FC Groningen bij me past. Ik heb vooraf een goed gesprek gehad met de hoofdtrainer en heb het gevoel dat ik me hier kan ontwikkelen. FC Groningen is een voetballende ploeg en dat past bij mij. Ik wilde graag in de Eredivisie spelen, op het hoogste podium en krijg die kans bij FC Groningen.”
De afgelopen seizoenen speelde de flankspeler, die ook al aanvallende middenvelder uit de voeten kan, in het eerste van Sparta Rotterdam. “Ik heb drie seizoenen bij die club gezeten waarvan 2,5 jaar in de eerste selectie. Het kan snel gaan in het voetbal. Gisteren zat ik nog in de kleedkamer in Rotterdam, gisterenochtend kreeg ik groen licht over mijn transfer en nu sta ik hier. Dit is voor mij een grote stap vooruit. Ik heb vertrouwen in mezelf, denk dat ik de kwaliteiten heb om in de Eredivisie te spelen, maar zal tactisch nog stappen moeten maken.”
Tijd nodig
Met die laatste woorden laat de jongeling zien een realistisch zelfbeeld te hebben. “Ik hoop dat ik me hier snel aanpas en dit seizoen de nodige minuten mag maken. Ik zal tijd nodig hebben om te wennen aan een nieuwe omgeving en een hoger niveau. Van de assistent-trainer van Sparta Rotterdam, John de Wolf, heb ik gehoord dat Groningen een mooie stad is en ik weet dat de club een fanatiek publiek heeft. Of ik een publieksspeler kan worden? Ik hoop van wel.”
Mahi traint zaterdag voor het eerst met zijn nieuwe teamgenoten mee en wanneer die training goed verloopt, zal hij een dag later zijn debuut maken in de wedstrijdselectie van trainer Erwin van de Looi voor het treffen tegen ADO Den Haag. Direct een speciale wedstrijd voor de in Den Haag geboren voetballer. “Zeker, maar ik ben nu voor Groningen. Als ik scoor, ga ik zeker juichen, heel erg zelfs,” aldus Mahi met een grote glimlach.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus