string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Wedstrijd duurt negentig minuten’.

Zondag 22 juli 2012 om 16:40

Trainer Robert Maaskant was na afloop van de met 3-2 verloren strijd om de derde plaats tegen Sunderland boos. Hij vond dat zijn ploeg de 2-1 voorsprong in de laatste vijf minuten van het toernooi om de Peace Cup in Suwon nooit meer had mogen weggeven.

De trainer was hard in zijn oordeel. “Ik mis in de slotfase van de wedstrijd de overlevingsdrang. Het resultaat is dan ook zeer teleurstellend. We wilden de derde prijs winnen, hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Het is duidelijk dat er wat dat betreft nog veel werk aan de winkel is voordat de competitie van start gaat.”
Goed voetbal
Maaskant is over het gezicht dat zijn ploeg in Zuid-Korea heeft getoond in de twee wedstrijden tijdens de Peace Cup echter niet ontevreden. “Het waren de eerste twee serieuze oefenwedstrijden tijdens onze voorbereiding, twee duels op niveau. Over het hele toernooi genomen hebben we goed voetbal laten zien en vergeet niet dat we tegen twee ploegen uit de sterkste competities van Europa hebben gespeeld, de Bundesliga en de Premier League.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard