string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Ploegen zijn gelijkwaardig’.

Donderdag 30 augustus 2012 om 14:29

FC Groningen gaat morgenavond in Den Haag op jacht naar de eerste zege van het seizoen 2012/2013. Trainer Robert Maaskant ziet de FC niet als favoriet. “In de situatie waarin we nu zitten, zou een gelijkspel ook al een goed resultaat zijn.”

“Het is logisch dat bij de buitenwacht de druk op onze wedstrijden zal toenemen, nu we nog maar één punt hebben. ADO Den Haag is geen makkelijke tegenstander, ze zijn momenteel aardig in vorm. Ze hebben al acht keer gescoord, maar hebben ook al zes doelpunten tegen. Wij hebben zelf iedere wedstrijd gescoord, ook tegen de topclubs. Het kan dus alle kanten op.”
“Morgen (vrijdag – red.) heb ik veel fitte spelers om uit te kiezen. Meer dan 50% van de A-selectie (23 fitte spelers – red.) zal geen basisplaats hebben. We zullen dus enorm veel spelers moeten teleurstellen en daar zullen we deze fase scherp op moeten zijn. Dat ‘motivatie-kwestie’. We gaan met goede moed naar Den Haag.”
“Vanuit de wedstrijd tegen PSV hebben we positieve aanknopingspunten, maar is ook de vinger op de zere plek gelegd. We willen graag goed voor de dag komen. Met een goed resultaat kunnen we toch weer verder groeien. Groningen en ADO zijn gelijkwaardige ploegen. ADO heeft iets meer ervaring en de ploeg is iets langer bij elkaar, maar ik denk dat wij in dit duel wel de underdog genoemd mogen worden.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard