string(9) "claudebot"

Maaskant: ‘HSV grootste test tot nu toe’.

Donderdag 19 juli 2012 om 18:44

FC Groningen speelt vrijdagmiddag om 12.30 uur Nederlandse tijd in Suwon de eerste wedstrijd om de Peace Cup. Tegenstander is de Duitse topclub Hamburger SV, met voormalig FC-spits Marcus Berg in de gelederen. Het duel in Zuid-Korea zal live worden uitgezonden door Eredivisie Live.

Het toernooi, met alles wat er omheen hangt, maakt grote indruk op de delegatie van FC Groningen. Overal in de stad hangen vlaggen met aankondigingen van de strijd om de Peace Cup en zowel de officiële perspresentatie als de openingsceremonie in het stadion maakten duidelijk wat de status van het evenement is. Het rijtje winnaars tot nu toe is dan ook aansprekend. PSV won in 2003 de eerste uitgave, waarna Tottenham Hotspur (2005) – met Martin Jol als manager –, Olympique Lyon (2007) – vier jaar eerder nog verliezend finalist tegen PSV – en Aston Villa (2009) – dat in de finale Juventus klopte – volgden.
Uitdaging
Trainer Robert Maaskant ziet dan ook de enorme uitdaging. “Voor onze jonge groep is het een fantastische ervaring om onder deze omstandigheden een toernooi op dit niveau te spelen. We zien en ervaren allemaal de impact en we zijn dan ook enorm nieuwsgierig hoe we ons zullen manifesteren. In de voorbereiding is dit natuurlijk onze grootste krachtmeting tot nu toe. Een hele interessante test, waarbij de warmte ook een rol zal spelen. Je zag vanavond (donderdag – red.) dat Sunderland er behoorlijk veel last van leek te hebben.”
Opstelling
Maaskant geeft zijn opstelling voor het duel met HSV al prijs om er een toelichting op te kunnen geven. “Hoewel dit een belangrijk en prestigieus toernooi is, blijft het voor ons de voorbereiding op de nieuwe competitie. We willen dan ook een aantal nieuwe dingen zien. Tot nu toe hebben we op het middenveld steeds met drie middenvelders gespeeld, waarvan de voorste als een nummer 10 achter de diepe spits voetbalde. Tegen HSV speelt de derde middenvelder achter de twee andere middenvelders, dus met de punt naar achteren, zoals dat in trainersjargon heet. Oluwafemi Ajilore zal die rol gaan invullen.”
Aanvoerder
Maaskant geeft verder aan dat beide keepers in de selectie ieder één wedstrijd spelen. “Tegen HSV beginnen we met Marco Bizot in het doel. In de voorbereiding benoemen we ook steeds een andere aanvoerder, omdat we de definitieve keuze nog moeten bepalen. Speciaal voor dit toernooi is Suk onze aanvoerder. Hij spreekt de taal en in zijn geboorteland is het mooi dat hij de aanvoerder van FC Groningen kan zijn.”
Vrijdag 20 juli, 19.30 uur (12.30 uur Nederlandse tijd), Suwon World Cup Stadium:
Hamburger SV – FC Groningen
Opstelling FC Groningen: Bizot; Magnasco, Van Dijk, Sparv, Burnet; Bacuna, Ajilore, Kwakman; Schet, Suk en Kostic

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus