string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Maaskant: ‘Bizot krijgt het vertrouwen’.

Dinsdag 15 januari 2013 om 12:55

Marco Bizot zal bij de hervatting van de competitie het doel van FC Groningen gaan verdedigen. De technische staf geeft de 21-jarige keeper bij de start van de tweede seizoenshelft de voorkeur boven Luciano da Silva. Hoofdtrainer Robert Maaskant heeft beide doelmannen dinsdagmorgen op de hoogte gesteld van deze genomen beslissing.

De technische staf heeft na het trainingskamp in het Spaanse Oliva uitgebreid met elkaar over de positie van de keeper gesproken. De conclusie luidt volgens Maaskant als volgt: “We waren niet onverdeeld tevreden over de prestatie van Luciano. Hoewel hij voor de winterstop zeker ook een aantal goede wedstrijden heeft gekeept, verwachten wij met Marco Bizot in het doel nog meer progressie als team te kunnen boeken. Zijn kwalitatieve potentieel achten wij groter dan dat van Luciano. Zijn lengte werkt in het voordeel en ook het meevoetballen is bij Bizot goed verzorgd. Hij is jong, talentvol, heeft een half jaar bij ons kunnen acclimatiseren en wij denken dat hij nu klaar is voor zijn nieuwe rol. Hij zal dus ons vertrouwen krijgen.”
Opgetogen
Marco Bizot, die aan het begin van dit seizoen overkwam van Ajax en diverse keren onderdeel uitmaakte van de selectie van Jong Oranje, reageerde opgetogen. “Prachtig natuurlijk. Hier heb ik sinds mijn komst naar FC Groningen naar toe gewerkt. Het wordt een spannende periode en ik zal er alles aan doen het in mij gestelde vertrouwen waar te maken. Het wordt voor het eerst dat ik in de Eredivisie ga keepen en dat vraagt heel wat. Maar ik ben er klaar voor en wil me graag bewijzen.”
Tegenvaller
Voor Luciano da Silva was het vanzelfsprekend een tegenvaller dat de keuze na de winterstop niet meer op hem valt. “Ik ben teleurgesteld, dat is logisch, en dat heb ik ook uitgesproken. Maar het is ook zo dat ik de beslissingen van de staf moet respecteren, net als dat geldt voor alle andere selectiespelers. Ik zal de draad weer moeten oppakken en keihard gaan knokken om te laten zien wat ik kan. Ik blijf hard trainen en ik zal Marco zo goed mogelijk proberen te helpen, zoals hij dat hiervoor ook bij mij deed.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’