string(9) "claudebot"

Lucius mee op trainingskamp.

Maandag 04 januari 2010 om 16:42

Theo Lucius zal met FC Groningen meegaan op het trainingskamp dat van 8 tot en met 14 januari 2010 in Portugal wordt belegd. De club zal zich tijdens die week een oordeel vormen over de toegevoegde waarde van de verdediger.

Indien Lucius geschikt blijkt om de selectie te versterken, zal hij de rest van het lopende seizoen 2009/2010 bij FC Groningen spelen.
In de selectie van FC Groningen is behoefte aan een extra verdediger door de langdurige blessures van Ondrej Svejdik en Sepp De Roover. Technisch manager Henk Veldmate hierover: “Vanwege deze blessures en ook de kaartenlast van de fitte centrale verdedigers, zijn we kwetsbaar geworden in die linie. We hebben veel opties de revue laten passeren om ons het komende halfjaar aan een oplossing te kunnen helpen.”
“Theo Lucius is een speler die zowel rechtsachter als centraal in de verdediging uit de voeten kan. Hij heeft in het verleden op beide posities gespeeld. Afgelopen halfjaar heeft hij geen competitie gespeeld, maar heeft hij zijn conditie op peil gehouden bij FC Den Bosch. Hoewel Lucius een speler is met veel ervaring, willen we hem toch graag een week met eigen ogen kunnen beoordelen. Onder dat voorbehoud gaat hij mee op het trainingskamp. Indien het oordeel positief is, zullen wij een verbintenis aangaan tot het eind van het seizoen.”
De 33-jarige Lucius begon zijn carrière in het betaalde voetbal bij FC Den Bosch en speelde later voor PSV, FC Utrecht en Feyenoord. Lucius speelde 317 competitieduels in het betaalde voetbal en scoorde 24 doelpunten. Ook speelde hij driemaal in het Nederlands Elftal.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus