string(9) "claudebot"

Lucius maakt seizoen af bij FC Groningen.

Vrijdag 15 januari 2010 om 12:10

Theo Lucius blijft de rest van dit seizoen bij FC Groningen. De 33-jarige routinier heeft naar tevredenheid van alle partijen het trainingskamp in Portimao afgewerkt. Lucius is per direct toegevoegd aan de eerste selectie van trainer Ron Jans en heeft het rugnummer 17 toegewezen gekregen.

Manager technische zaken Henk Veldmate spreekt van een unanieme beslissing van de club en de technische staf om door te gaan met Lucius, die op verschillende posities in de verdediging en op het middenveld inzetbaar is. “Voor ons zijn er drie pijlers waarop deze beslissing is genomen. Om te beginnen heeft Lucius laten zien dat hij voetballend een toegevoegde waarde kan hebben en dat hij fit is, dat heeft hij tijdens het trainingskamp aangetoond.”
Gemanifesteerd
“Daarnaast heeft hij zich tijdens de trainingen en in de wedstrijd tegen Ajax duidelijk gemanifesteerd in de coaching”, gaat Veldmate verder. “Lucius was op een positieve wijze aanwezig. Tot slot kan hij met al zijn ervaring een belangrijke rol spelen binnen de spelersgroep, dus ook in de kleedkamer belangrijk zijn. Dit kan alles kan deze selectie goed gebruiken.”
Na diverse blessures in de selectie van FC Groningen klopte trainer Ron Jans begin januari aan bij Lucius. De drievoudig international hield na afloop van zijn contract bij Feyenoord, afgelopen zomer, zijn conditie op peil bij de club waar zijn roots liggen, FC Den Bosch. Een nieuwe werkgever had de verdediger/middenvelder, die verder onder meer uitkwam voor FC Utrecht en met name PSV, nog niet gevonden.
Geen wonderen
Afgelopen week liet Lucius in het trainingskamp al weten dat er van hem geen wonderen mogen worden verwacht, maar dat hij de drang heeft zich te bewijzen. Over de club en de spelersgroep was Lucius prima te spreken.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus