string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Luciano niet inzetbaar tegen NAC.

Vrijdag 05 november 2010 om 14:15

Doelman Luciano da Silva speelt morgen niet tegen NAC Breda. De Braziliaan heeft in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo een knieblessure opgelopen en trainde afgelopen week niet met de groep. Brian van Loo zal daardoor zaterdagavond om 19.45 uur in een uitverkochte Euroborg plaatsnemen onder de lat.

Behalve Luciano is Nicklas Pedersen momenteel de enige speler die nog in de ziekenboeg zit. De Deen werd de afgelopen dagen in zijn vaderland behandeld aan een peesblessure in zijn voet en keert dit weekend terug naar Nederland.
Tom Hiariej en Shkodran Metaj zijn weer hersteld en zullen maandagavond hun opwachting maken bij Jong FC Groningen in de uitwedstrijd tegen Jong FC Twente. Beide spelers zitten niet bij de wedstrijdselectie voor het duel van zaterdagavond.
Trainer Pieter Huistra blikte vrijdag terug op de week: “We hebben veel vertrouwen overgehouden aan de uitzege bij VVV en hebben deze week goed kunnen trainen en wat ‘prikkels’ gegeven. Komende week staan er weer drie duels op het programma en we willen graag op deze voet doorgaan. De laatste wedstrijden is er steeds voldoende energie aan de dag gelegd.”
Over de tegenstander NAC Breda: “Het is een lastige, stroeve ploeg, waartegen we scherp en geconcentreerd moeten spelen. Ze hebben veel routine in de ploeg en snelheid voorop. Via de wedstrijd tegen NAC willen we de vorm laten groeien. Continuïteit in spel en prestaties onderscheidt een goed team van een minder goed team.”
Over de ruime keuze in fitte spelers: “Onze brede selectie zullen we in de loop van het seizoen zeker moeten benutten, omdat er altijd schorsingen en blessures ontstaan. Na de nabespreking op maandag met de basisspelers doen we die op dinsdag ook nog eens over met alle wissels van het weekend ervoor. We willen dat alle spelers optimaal op de hoogte zijn. In de partijvorm ‘elf tegen elf’ geven we aanwijzingen niet meer per team, maar tegen de hele groep als geheel.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’