string(9) "claudebot"

Lindgren niet mee naar Tsjechië, De Leeuw wel.

Woensdag 21 oktober 2015 om 10:44

FC Groningen reist vandaag met een spelersgroep bestaande uit 20 spelers naar Tsjechië voor de wedstrijd tegen Slovan Liberec in de derde speelronde van de UEFA Europa League. Michael de Leeuw miste afgelopen zaterdag het competitieduel tegen Willem II door ziekte, maar is inmiddels hersteld. Verdediger Rasmus Lindgren is nog niet inzetbaar vanwege een enkelblessure.

Naast Lindgren blijven ook Desevio Payne en Dino Islamovic in Nederland achter. Derde doelman Stefan van der Lei stapt net als bij de vorige uitwedstrijd in Europa tegen SC Braga met het team in het vliegtuig. Donderdag zal de wedstrijdselectie worden bepaald en wordt duidelijk welke veldspeler en keeper er op de tribune zullen moeten plaatsnemen.
Tweede assistent-trainer
Alfons Arts fungeert, net als in Portugal, als tweede assistent-trainer. De trainer van Jong FC Groningen vervangt Marcel Groninger die in Nederland achterblijft. Groningers primaire verantwoordelijkheden liggen bij Topklasser HHC Hardenberg waar hij hoofdtrainer is.
Het gezelschap dat naast spelers en staf bestaat uit clubvertegenwoordigers, media-volgers en verschillende sponsorrelaties zal via een chartervlucht om 11.00 uur vanaf Groningen Airport Eelde opstijgen. Na een vlucht van ongeveer anderhalf uur landt het vliegtuig op de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad Praag.
Persconferentie
Vanuit Praag wordt het gezelschap via busvervoer naar het noordelijker gelegen Liberec gebracht, waar ongeveer twee uur later zal worden ingecheckt in het Clarion Grandhotel Zlaty Lev in het centrum van de stad. ’s Avonds om 19.00 uur is er in het Stadion U Nisy een persconferentie belegd met trainer Erwin van de Looi en een Groningse speler.
Na de persconferentie, zal FC Groningen om 20.00 uur nog een training afwerken in het stadion van ongeveer een uur. Deze training is openbaar en te bezoeken door de FC-fans die vanavond al in Liberec zijn. Een verslag van de persconferentie van Van de Looi alsmede de voorbeschouwing van de Tsjechische coach Jindrich Trpišovský zullen later vanavond op deze website te lezen zijn.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus